EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Egyéb Nyíregyháza

Rák Zoltán, az átváltozóművész

Nemcsak a Sherlock Holmesban, hanem a Meseautó című musical comedyben is egyik percről a másikra vált karaktert Rák Zoltán, a Móricz Zsigmond Színház művésze.

Mindig komoly kihívás a színész számára, ha egy darabon belül több szerepben is kipróbálhatja magát, sok színt mutathat meg önmagából – nyilatkozta lapunknak. – Conan Doyle krimijében, amelyet szeptember 8-án, szombaton ismét játszunk a nagyszínpadon, két jelentősebb alak mellett vagy 8 kisebbet is életre kelthetek, köztük trafikost éppúgy, mint nyuszit. Az egyik legjelentősebb Sir Henry, az örökös, akivel rejtélyes dolgok történnek, a másik pedig Lestrade felügyelő, aki Sherlock Holmes ellentéte. Már az előadás kezdetén négy szereplő ruhája van rajtam, s bizony olykor másodpercek alatt kell átváltoznom. Nagykabátban indít Sir Charles, azt levéve takarítónő leszek, majd egy XVIII. századi negatív figuraként jövök be a színre, a legalul lévő öltönyben pedig Sir Henryt „hozom”. Laforest Csaba ügyelő, Ági néni, az én drága öltöztetőnőm és Holecskó Ildikó, a fodrászunk nélkül mindez nem menne ilyen flottul.


Rák Zoltán (Fotó: Lokál)

Mint Zoltán elmondta, bár több mint negyvenszer játszották az előadást, egyetlen alkalommal fordult elő, hogy négy másodperc alatt nem sikerült teljesen befejezni a jelmezek felvételét, egyetlen pillanatra hátul nyitva maradt a felsőruházata, de gyorsan korrigálták a hibát. Csodás volt augusztusban kétszer is a Rózsakert Szabadtéri Színpadon játszani a Szente Vajk által rendezett Meseautót, amely szeptember 15-én mutatkozik be először a nagyszínpadon. Akkor közel ezer néző tekintette meg egy-egy alkalommal az előadást, s az épület is remekül „vizsgázott”. Ebben az előadásban szintén van egy gyors átöltözése, átváltozása, amit Vajk nagyon ügyesen „koreografált meg”. Társulatunk tagja lúzerből egy perc alatt a világ legmenőbb playboyává válik. Gulácsi Tamás játssza a bank főigazgatóját, Zocsi pedig a legjobb barátját, egy autószalon tulajdonosát. A többi maradjon titok az előadásig!

Conan Doyle krimijét szeptember 8-án, szombaton ismét játszák a nagyszínpadon. Képünkön a Doctor Watson szerepét alakító Illyés Ákos (jobbra), valamint Rák Zoltán mint Ken Ludwig
MTI Fotó: Balázs Attila

Egyik kedvenc filmem volt A rózsák háborúja, amelynek színpadi verziójában ebben az évadban is én alakítom Michael Douglas szerepét – folytatta. – Rózsa János a nevem, ami mutatja, hogy magyarországi környezetbe helyeztük a megromlott kapcsolatban élő házaspár történetét, érzékeltetve, hogy mindez bárkivel megeshet. Ennyi kellékkel még sohasem dolgoztam, hiszen a feleségemmel, akit Kuthy Patrícia alakít, féktelen haragunkban törünk-zúzunk. Amikor az anyósomék megnézték az előadást, mondták is: „De jó, hogy nem ilyen vagy az életben!”


 

Kapcsolódó Cikkek