2020. július 06., hétfő
Csaba

Extra

Rákkal küzdő kajakos: Pokoli fájdalmakat éltem át

Összegyűlt a pénz, így augusztus végén sor került Tóth Robi, a rákkal küzdő kajakos életmentő beavatkozására Németországban. A sportoló és felesége embert próbáló heteken vannak túl, de az orvosok szerint Robinak jók az esélyei, hogy végleg kigyógyuljon a rákból. 

– Nem tudom szavakba önteni, hogy mennyire hálás vagyok a segítségért. Hála az adományoknak, összegyűlt a szükséges hatmillió forint, így augusztus második felében megműtöttek Németországban – kezdte Tóth Robi a Lokálnak, akinél  2107 nyarán ACC-t (adenoid cystic carcinomát) diagnosztizáltak. A vizsgálatok során a bal szemében, később pedig a gerincén és a májában is több daganatot találtak. Robinak egyetlen esélye a gyógyulásra a drága németországi beavatkozás volt, amiből a második műtétet ő és családja már nem tudta önerőből kifizetni. Így a kajakos és felesége, Dia a nyilvánossághoz fordult segítségért. A pénz összejött, Robi pedig már itthon gyógyul a műtét után.


Fotó: Mészáros Diána

– Több mint két hete jöttünk haza, és remek híreket kaptunk az orvosoktól. A mostani műtét előtt volt egy kontroll, hogy lássák, az előző beavatkozás mennyire volt hatásos. A leletek szerint a 18 daganat 60-70 százaléka eltűnt Robi májából, így még elszántabban vágtunk bele a mostani kezelésbe. A beavatkozás során a combján keresztül egy katétert vezettek fel a májába, így a kemo közvetlenül az ottani daganatokat pusztította el. Ez egy nagyon hatásos és újszerű kezelés, viszont pokoli fájdalmakkal jár. A műtét utáni három napon a férjemnek a legnagyobb fájdalmai voltak, amit ember átélhet. Nem bírt enni, inni, aludni, mozogni. Mindenhol és minden mozdulat egy igazi kínszenvedés volt számára. Nem tudom elmondani, milyen érzés volt három napig azt látni, hogy aki számomra a legfontosabb a világon, így szenved. Ahogy tudtam persze segítettem őt. Éjjel-nappal ott ültem mellette, fogtam a kezét és adtam neki az erőt – emlékezett a fájdalmas napokra Dia. A házaspár hiszi, hogy ezután minden jól alakul.

fotó: instagram

– Kint mindent megtesznek azért, hogy meggyógyuljak. Itthon most immunterápiával folytatom, amivel reméljük, hogy a gerincemen lévő két daganat is eltűnik. Novemberben megyek kontrollra, de az orvosok nagyon bizakodóak, ahogy mi is. Most jól érzem magam, már edzeni és dolgozni is járok – tette hozzá a kajakos.


Mága Zoltán is adományozott

Mága Zoltán is felajánlotta, hogy augusztusi koncertjének bevételéből adakozik Robi műtétjére. – Bár végül az adományokból meglett a szükséges összeg, Zoltán így is adományozott nekünk egymillió forintot, hogy tudjuk fizetni a szállást és az útiköltséget. Nagyon köszönjük az ő hozzájárulását is – mondta Dia.

Kapcsolódó Cikkek