EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Extra

Rékasi: Gerda lett a családfenntartó

Rékasi Károlyt balesete nemcsak testileg és lelkileg, de anyagilag is nagyon megviselte. A színész most először mesélt arról, hogy az elmúlt fél évben a családfenntartó szerepét szerelme, Pikali Gerda vette át, hiszen lábadozása miatt ő maga sok munkától elesett.

Mint arról a Lokál is beszámolt, a múlt héten első fokon kimondta a bíróság, hogy nem Rékasi Károly hibázott abban a közúti balesetben, amelyben a színész motorja R. Miklós autójával ütközött. A szerencsétlenség teljesen tönkretette Rékasi életét: hónapokon át volt kórházban, többször műtötték, hat csontja eltörött, ráadásul maradandó fogyatékosságot is szenvedett: az egyik lába négy centivel rövidebb lett. A fizikai fájdalmak mellett azonban a lelki teherrel sem volt könnyű megbirkóznia, hiszen régi vágású férfiként kudarcként élte meg, hogy Gerda lett a családban a kenyérkereső. A színész ugyanis lábadozása alatt minden tartalékát felélte, és noha a baleset ellenére szívesen ülne újra motorra, egyelőre még arra sincs pénze.


– Felültem rá, kipróbáltam, de motort egyelőre nem tudok venni, mert pénzem az nincs. (…) Kicsit nehezen éli meg ezt az ember. Ebben is óriási segítségemre volt Gerda, én minden tartalékomat feléltem ez idő alatt. Gerdának a családfenntartó státuszt is át kellett vennie, ami ugyancsak méltatlan. Én egy régi szabású pasas vagyok, de ebben is mellettem állt, ez tényleg elképesztő. Olyan emberek találtak meg anyagi segítséget felajánlva, akikről nem is gondoltam. Olyan mellém állás mutatkozott meg, ami tényleg káprázatos – áradozott a Rádió 1 műsorában Rékasi, aki korábban a Lokálnak is beszámolt arról, hogy veszélybe került a megélhetése.

– 15 hónapja munkaképtelen vagyok, nem tudnak alkalmazni, így a tartalékaim elég jelentősen megcsappantak. Még a baj beállta előtt szét kell néznem, hogy hol tudok munkát találni. Most egy szinkronstúdióban kaptam lehetőséget, de ha ez nem adódott volna, keresnék bármi mást, amire alkalmas vagyok. Ha árufeltöltéssel tudnék pénzt keresni, akkor azt csinálnám – mondta lapunknak korábban a színész, akinek végül nem kellett árufeltöltői állást vállalnia, hiszen Gerda segítségével és saját akaraterejével sikeresen túljutott ezen a nehéz időszakon. Most, az elsőfokú ítélet kihirdetése után pedig már a kárigényét is be tudja nyújtani, ami szintén segítheti majd anyagilag.

(Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek