EUR: 323,28 Ft
CHF: 286,34 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Hódmezővásárhely

Rekordszámú hallgató nyert felvételt

Szeptember elején tartotta tanévnyitó ünnepségét a Szegedi Tudományegyetem Hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kara. A 2018/2019-es tanévben az elmúlt tíz évhez képest rekordszámú hallgató nyert felvételt az iskolába.

176 fő nyert felvételt a mezőgazdasági karra, 143-an magyarul, míg 33-an angolul kezdik meg tanulmányaikat az intézményben.


A dékán köszöntött minden elsőéves hallgatót, kezet rázott velük és sok sikert, eredményes tanulást kívánt nekik

– Nagyon örülünk ezeknek az eredményeknek és bízunk benne, hogy a következő években tovább javulhat ez a tendencia. Erre a tanévre az egyik fő terv az, hogy az idén elsőként indított szakokat megerősítsük és megszilárdítsuk. Egy olyan perspektívát tudjunk mutatni a hallgatóknak, hogy a következő években is hasonló vagy még magasabb hallgatói létszámban tudjuk beiskolázni őket. Ennek keretében nem csupán hagyományos, hanem duális képzési formában is indítani kívánjuk szeptembertől a vidékfejlesztési agrármérnök szakot – tájékoztatott dr. Horváth József, a mezőgazdasági kar dékánja.

A szokásokhoz hűen a köszöntőket követően a diákok ünnepélyes keretek közt letették esküjüket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.