EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Hódmezővásárhely

Rekordszámú hallgató nyert felvételt

Szeptember elején tartotta tanévnyitó ünnepségét a Szegedi Tudományegyetem Hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kara. A 2018/2019-es tanévben az elmúlt tíz évhez képest rekordszámú hallgató nyert felvételt az iskolába.

176 fő nyert felvételt a mezőgazdasági karra, 143-an magyarul, míg 33-an angolul kezdik meg tanulmányaikat az intézményben.


A dékán köszöntött minden elsőéves hallgatót, kezet rázott velük és sok sikert, eredményes tanulást kívánt nekik

– Nagyon örülünk ezeknek az eredményeknek és bízunk benne, hogy a következő években tovább javulhat ez a tendencia. Erre a tanévre az egyik fő terv az, hogy az idén elsőként indított szakokat megerősítsük és megszilárdítsuk. Egy olyan perspektívát tudjunk mutatni a hallgatóknak, hogy a következő években is hasonló vagy még magasabb hallgatói létszámban tudjuk beiskolázni őket. Ennek keretében nem csupán hagyományos, hanem duális képzési formában is indítani kívánjuk szeptembertől a vidékfejlesztési agrármérnök szakot – tájékoztatott dr. Horváth József, a mezőgazdasági kar dékánja.

A szokásokhoz hűen a köszöntőket követően a diákok ünnepélyes keretek közt letették esküjüket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Játszótér is lesz a laktanya helyén

  Játszótér is lesz a laktanya helyén

  A volt Vay Ádám laktanya területén Európai uniós pályázatból, mintegy 1,7 milliárd forintból rehabilitálják a 163 ezer négyzetmétert érintő területet. A volt parancsnoki épületet felújítják, parkolókat, utakat hoznak létre, fásítás és parkosítás történik meg.