EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Szekszárd

Rendkívüli közgyűlést tartottak

A nyár utolsó hetében rendkívüli közgyűlést tartott Szekszárdon a képviselő-testület. Minderre egy állami földterület megvásárlásának jóváhagyása miatt volt szükség, továbbá a pályázatokhoz szükséges önerő biztosításáról is döntöttek a városvezetők – tájékoztatott Ács Rezső polgármester.

A Széchenyi utcában is felújították a járdákat Fotó: Nagy Nándor

– Az ülésre azért volt szükség, mert számtalan beruházás zajlik Szekszárdon. Utak, járdák épülnek, illetve ami még fontos, hogy új bölcsődei férőhelyeket hozunk létre, továbbá a városi bölcsődét is felújítjuk. Az utóbbi időben eléggé elszaladtak az építői árak, és a városi költségvetéséből forrásokat kellett biztosítani, hogy ezek a beruházások megvalósuljanak, amihez viszont testületi döntésre volt szükség. Tulajdonképpen a közgyűlés fő gerincét ezek a témák tették ki. Mindemellett arról is döntöttünk, hogy elindítjuk a Sió-projekt megvalósítását, amelyhez szükség volt egy állami terület megvásárlására. A közgyűlés döntésének értelmében az értékbecslési ár szerint megvásároljuk ezt a kis területet. Egyébként az önerőre visszatérve, ez megközelítőleg hárommillió forintos kiegészítést jelentett a költségvetésből, a földterület megvásárlása pedig 270 ezer forintot – részletezte a megyeszékhely vezetője.


Hozzátette, ahhoz, hogy haladni tudjanak a projektekkel és időben be tudják fejezni, szükség van arra, hogy újabb forrásokat csoportosítsanak át, ezek a döntések pedig nem várhattak a szeptember végi közgyűlésig.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.