2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb Szekszárd

Rendkívüli közgyűlést tartottak

A nyár utolsó hetében rendkívüli közgyűlést tartott Szekszárdon a képviselő-testület. Minderre egy állami földterület megvásárlásának jóváhagyása miatt volt szükség, továbbá a pályázatokhoz szükséges önerő biztosításáról is döntöttek a városvezetők – tájékoztatott Ács Rezső polgármester.

A Széchenyi utcában is felújították a járdákat Fotó: Nagy Nándor

– Az ülésre azért volt szükség, mert számtalan beruházás zajlik Szekszárdon. Utak, járdák épülnek, illetve ami még fontos, hogy új bölcsődei férőhelyeket hozunk létre, továbbá a városi bölcsődét is felújítjuk. Az utóbbi időben eléggé elszaladtak az építői árak, és a városi költségvetéséből forrásokat kellett biztosítani, hogy ezek a beruházások megvalósuljanak, amihez viszont testületi döntésre volt szükség. Tulajdonképpen a közgyűlés fő gerincét ezek a témák tették ki. Mindemellett arról is döntöttünk, hogy elindítjuk a Sió-projekt megvalósítását, amelyhez szükség volt egy állami terület megvásárlására. A közgyűlés döntésének értelmében az értékbecslési ár szerint megvásároljuk ezt a kis területet. Egyébként az önerőre visszatérve, ez megközelítőleg hárommillió forintos kiegészítést jelentett a költségvetésből, a földterület megvásárlása pedig 270 ezer forintot – részletezte a megyeszékhely vezetője.


Hozzátette, ahhoz, hogy haladni tudjanak a projektekkel és időben be tudják fejezni, szükség van arra, hogy újabb forrásokat csoportosítsanak át, ezek a döntések pedig nem várhattak a szeptember végi közgyűlésig.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.