2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Szekszárd

Rendkívüli közgyűlést tartottak

A nyár utolsó hetében rendkívüli közgyűlést tartott Szekszárdon a képviselő-testület. Minderre egy állami földterület megvásárlásának jóváhagyása miatt volt szükség, továbbá a pályázatokhoz szükséges önerő biztosításáról is döntöttek a városvezetők – tájékoztatott Ács Rezső polgármester.

A Széchenyi utcában is felújították a járdákat Fotó: Nagy Nándor

– Az ülésre azért volt szükség, mert számtalan beruházás zajlik Szekszárdon. Utak, járdák épülnek, illetve ami még fontos, hogy új bölcsődei férőhelyeket hozunk létre, továbbá a városi bölcsődét is felújítjuk. Az utóbbi időben eléggé elszaladtak az építői árak, és a városi költségvetéséből forrásokat kellett biztosítani, hogy ezek a beruházások megvalósuljanak, amihez viszont testületi döntésre volt szükség. Tulajdonképpen a közgyűlés fő gerincét ezek a témák tették ki. Mindemellett arról is döntöttünk, hogy elindítjuk a Sió-projekt megvalósítását, amelyhez szükség volt egy állami terület megvásárlására. A közgyűlés döntésének értelmében az értékbecslési ár szerint megvásároljuk ezt a kis területet. Egyébként az önerőre visszatérve, ez megközelítőleg hárommillió forintos kiegészítést jelentett a költségvetésből, a földterület megvásárlása pedig 270 ezer forintot – részletezte a megyeszékhely vezetője.


Hozzátette, ahhoz, hogy haladni tudjanak a projektekkel és időben be tudják fejezni, szükség van arra, hogy újabb forrásokat csoportosítsanak át, ezek a döntések pedig nem várhattak a szeptember végi közgyűlésig.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.