EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Rendőrök elől menekült a 16 éves fiú, súlyos balesetet okozott

Vádat emeltek egy rendőrök elől menekülés közben súlyos balesetet okozó 16 éves fiú ellen – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint 2017. június 29-én az akkor 16 éves, vezetői engedély nélkül közlekedő fiú a X. kerületi Kozma utcában konfliktusba került egy másik sofőrrel. A vádlott a másik férfi autóját megelőzte, miközben először csak mutogatott a sofőr felé, majd magához vette az autóban tartott légfegyverét, kinyúlt az ablakon, és azt megmutatta a másik autó vezetőjének, aki emiatt kihívta a rendőröket.


A rendőrök a XVII. kerületi Pesti úton követni kezdték és megállították a fiút. A vádlott félrehúzódott, de amikor a járőr kiszállt a rendőrautóból és elindult felé, hirtelen gázt adott, nagy sebességgel elhajtott. Ekkor a rendőrök üldözni kezdték a fiút, aki végig nagy sebességgel, a közlekedési szabályokat többször megsértve, a piros lámpákat is figyelmen kívül hagyva menekült. A vádlott a Pesti út és Bakancsos utca kereszteződésénél is áthajtott a piros lámpán, és ekkor nekiütközött egy szabályosan haladó gépkocsinak.

A balesetben a vétlen sofőr súlyosan megsérült, egyebek mellett több csigolyája is eltört, míg a fiú könnyebben sérült.

A fiatalkorú elkövetőt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege zaklatás, valamint súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. Az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik – olvasható az ügyészségi közleményben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.