2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Egyéb Zalaegerszeg

Rendőrök és polgárőrök segítik a zökkenőmentes közlekedést

Zalaegerszegen 10 általános és 8 középiskolában szólalt meg szeptember 3-án az iskola kezdetét jelző csengő. A Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Dózsa György Tagiskolában például 596 tanulóval indult az új év, 26 tanulócsoporttal és 75 elsős nebulóval, akiknek az első nap az ismerkedésről szólt.

Ebben az intézményben minden évfolyamon három osztály működik, két évfolyamon pedig négy. Az esős időnek köszönhetően már nem a strand járt a diákok fejében, hanem az osztálytársakkal, tanáraikkal való találkozás. A forgalom az utakon is meglátszik, több helyen kisebb dugók alakulnak ki reggelenként és délutánonként, szerencsére az iskolák környékén rendőrök és polgárőrök is segítik a közlekedést az elkövetkező két hónapban – tudtuk meg a Zalaegerszegi Polgárőr Szövetség vezetőjétől. Tapasztalataik szerint a zebrákon való átengedésnél megfigyelhető, hogy sokan elfelejtenek lassítani, míg a férfiak előzékenyebbek a gyermekeiket hazakísérő szülőkkel, diákokkal, addig szomorú, de a hölgyek rosszabb arányban teljesítik a biztonságos áthaladás feltételeit, azaz áthajtanak a gyalogátkelőhelyen, ezért van dolga bőven a polgárőröknek.


A Zala Megyei Rendőrfőkapitányság bűnmegelőzési alosztálya évek óta kiemelt figyelmet fordít az iskolakezdés első heteire. Ilyenkor megnő a gépjárműforgalom, másrészt a szülők többsége az iskola bejáratánál szeretné kirakni a gyermekét, ezért egyre több a torlódás. A rendőrök több helyen karjelzéssel terelik a gépjárműveket, akit pedig kell, figyelmeztetnek is, preventív jelleggel. Egyes iskolákban az első napokban a legfontosabb közlekedési szabályokra oktatták a legkisebbeket.

Reggel 7.50-ig bizony be kell érni a suliba

Polgárőrök is vigyáznak a biztonságos közlekedésre, képünk az Eötvös József Általános Iskola előtti gyalogátkelőnél készül, ahol nincs lámpa

Kapcsolódó Cikkek