2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Zalaegerszeg

Rendőrök és polgárőrök segítik a zökkenőmentes közlekedést

Zalaegerszegen 10 általános és 8 középiskolában szólalt meg szeptember 3-án az iskola kezdetét jelző csengő. A Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Dózsa György Tagiskolában például 596 tanulóval indult az új év, 26 tanulócsoporttal és 75 elsős nebulóval, akiknek az első nap az ismerkedésről szólt.

Ebben az intézményben minden évfolyamon három osztály működik, két évfolyamon pedig négy. Az esős időnek köszönhetően már nem a strand járt a diákok fejében, hanem az osztálytársakkal, tanáraikkal való találkozás. A forgalom az utakon is meglátszik, több helyen kisebb dugók alakulnak ki reggelenként és délutánonként, szerencsére az iskolák környékén rendőrök és polgárőrök is segítik a közlekedést az elkövetkező két hónapban – tudtuk meg a Zalaegerszegi Polgárőr Szövetség vezetőjétől. Tapasztalataik szerint a zebrákon való átengedésnél megfigyelhető, hogy sokan elfelejtenek lassítani, míg a férfiak előzékenyebbek a gyermekeiket hazakísérő szülőkkel, diákokkal, addig szomorú, de a hölgyek rosszabb arányban teljesítik a biztonságos áthaladás feltételeit, azaz áthajtanak a gyalogátkelőhelyen, ezért van dolga bőven a polgárőröknek.


A Zala Megyei Rendőrfőkapitányság bűnmegelőzési alosztálya évek óta kiemelt figyelmet fordít az iskolakezdés első heteire. Ilyenkor megnő a gépjárműforgalom, másrészt a szülők többsége az iskola bejáratánál szeretné kirakni a gyermekét, ezért egyre több a torlódás. A rendőrök több helyen karjelzéssel terelik a gépjárműveket, akit pedig kell, figyelmeztetnek is, preventív jelleggel. Egyes iskolákban az első napokban a legfontosabb közlekedési szabályokra oktatták a legkisebbeket.

Reggel 7.50-ig bizony be kell érni a suliba

Polgárőrök is vigyáznak a biztonságos közlekedésre, képünk az Eötvös József Általános Iskola előtti gyalogátkelőnél készül, ahol nincs lámpa

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.