EUR: 356,33 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Belföld

Rendőrökre támadókra emeltek vádat Borsodban

Rendőrökre támadt egy 28 éves férfi és 49 anyja, a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni és bűnsegédi minőségben elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat – közölte a vádhatóság az MTI-vel hétfőn.

A tájékoztatás szerint három rendőr Sajóládon a vádlott feleségének segélykérésére intézkedett tavaly augusztusban. A nő – férje agresszív viselkedése miatt – kislányával együtt el akarta hagyni közös lakásukat, ehhez kért rendőri segítséget.


Az asszony a rendőrök kíséretében összecsomagolt, miközben a férj anyja fenyegette a rendőröket. Időközben a férj is megérkezett, agresszívan viselkedett, ezért a rendőrök az asszonyt és a gyermeket a rendőrautóba ültették. A férfi többször megkísérelte kinyitni a jármű ajtaját, ebben két rendőr testi kényszerrel akadályozta meg. A vádlott férfi kővel fenyegetőzött, majd egy kapával az egyik rendőr felé indult, aki a támadót csak úgy tudta megállítani, hogy többszöri felszólítása után ráfogta a pisztolyát. Erre a férfi eldobta a kapát és elmenekült.

Kapcsolódó Cikkek