EUR: 320,99 Ft
CHF: 282,36 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Győr

Rendőröktől, tűzoltóktól tanulhattak biztonságot a gyermekek

Évek óta megtartják a Biztonság Hetét, amikor minden arról szól, hogy előzhetjük meg a baleseteket, miként vigyázhatunk magunkra és egymásra. A szakemberek idén is kitettek magukért.

Napsütéses, meleg idő várta azokat az óvodásokat és iskolásokat, akik a Leier City Center parkjába látogattak nemrég, hogy megismerkedjenek a Biztonság Hetének egy programjával.


A különleges füstsátorba tűzoltóruhában mehettek be a vállalkozó szellemű gyerekek
Fotó: Marcali Gábor

A csodás helyszínt a Leier City Center térítésmentesen biztosította a jó célra, így felsorakozhattak a rendőrautók és rendőrmotorok, a tűzoltók járművei, sőt, egy új platós teherautó is érkezett a közútkezelőtől. A polgárőrség is képviseltette magát, ők a KRESZ-pálya felállításában és biztonságos használatában nyújtottak aktív segítséget.

A rendőrségi robot mindig nagyon népszerű a kicsik körében
Fotó: Marcali Gábor

Ugyanis ezen a napon minden a biztonságról szólt. A gyermekek a tűzoltóknál hallhattak a szabadtéri tüzek, a szén-monoxid veszélyéről, s még sokáig lehetne sorolni azokat a hasznos és akár életmentő információkat, amelyekhez ezen a délelőttön juthattak hozzá. A legnépszerűbb a füstsátor volt, amelyben biztonságos körülmények között tapasztalhatták meg, milyen is az, amikor koromsötétben, füstben kell tájékozódniuk a tűzoltóknak. Sokan kipróbálták a fecskendővel való célba lövést is, s többen állították: ha felnőnek, tűzoltók lesznek!


A polgárőrség a helyes közlekedésre nevelésben segített
Fotó: Marcali Gábor

A rendőrség is alaposan felkészült, több állomáson keresztül szerezhettek információkat a baleset- és bűnmegelőzésről a kicsik. Játékos feladatok, jópofa ajándékok vártak mindenkire, akiben volt elég kíváncsiság, kitartás és türelem. A lurkók a móka hevében talán nem is sejtették, hogy milyen fontos információk hangzanak el a program során.

A közlekedésrendészet rendőrei a KRESZ alapjaira tanították a legkisebbeket is
Fotó: Marcali Gábor

Megismerkedhettek a KRESZ szabályaival a felépített ügyességi pályán, ki rollerrel, ki kisbringával, ki pedig lábbal hajtható kisautóval fedezhette fel a közlekedés élményét és szigorú szabályait. A rendre természetesen a közlekedésrendészet rendőrei és polgárőrök vigyáztak, így ezen a napon csak kisebb koccanásos karambol volt s senkinek nem lett kutya baja sem. S mi volt a kiváltó ok: a türelmetlenség és a szófogadatlanság. Persze a hangsúly a vidámságon volt, hiszen ebben a korban leginkább élmények által fejlődnek a gyermekek, s remélhetőleg a Biztonság Hete alatt zajló programok során sok mindent megjegyeztek s a valóságban is alkalmazzák.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.