EUR: 328,10 Ft
CHF: 297,47 Ft
2019. október 24., csütörtök
Salamon

Belföld

Rendőrség: Június közepe óta újra több a migráns

Június közepe óta újra emelkedik a rendőrség által megakadályozott határátlépések, illetve a hatóságok által Magyarországon elfogott illegális migránsok száma – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI érdeklődésére.

Az ORFK annak a táblázatnak az adatait juttatta el az MTI-hez, amelyet Balogh János országos rendőrfőkapitány az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szeptember 11-i ülésén mutatott be. Ezen a tanácskozáson szavazott a testület a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet meghosszabbításáról, amivel a többség egyetértett.


A rendőrség adatai szerint míg június közepén egy hét alatt 29 migránst tartóztattak fel a kerítésnél, illetve fogtak el az ország területén, addig szeptember első hetében 156-ot.

Szeptember első hetében 22 esetben már eleve megakadályozták a rendőrök a tiltott határátlépést. A határvonaltól számított 8 kilométeres sávba 79-en ugyan bejutottak, de a határvadászok azonnal visszakísérték őket a határkerítés legközelebbi kijáratához; 55 illegális migránst az ország belsejében fogtak el, és ellenük egyéb eljárás indult – tartalmazza a dokumentum.


Az adatokból az is kiderül, hogy az idén a legtöbb illegális migránst – 330-at – január utolsó hetében tartóztatták fel a magyar hatóságok.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán: Megnyertük az önkormányzati választást

    Orbán: Megnyertük az önkormányzati választást

    A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek, a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy érzékeny veszteségeket szenvedtek.

  • Gyurcsány emberei térhetnek vissza Karácsony kabinetjébe

    Gyurcsány emberei térhetnek vissza Karácsony kabinetjébe

    Demszky Gábor volt főpolgármester és a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc emberei térhetnek vissza a Karácsony Gergely főpolgármester vezette önkormányzatba – mondta Tóth Erik a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en.