EUR: 323,31 Ft
CHF: 283,04 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Extra

Rihanna Barbados rendkívüli és meghatalmazott nagykövete lett

Barbados rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének nevezték ki a popsztár Rihannát – jelentette be csütörtökön a szigetország kormánya.

Szülőhazája nagyköveteként oktatási, idegenforgalmi és befektetési ügyekben képviseli majd a Kis-Antillákhoz tartozó szigetet.


Mia Amor Mottley miniszterelnök kiváló barbadosiként méltatta a 30 éves énekesnőt, aki sokat tett a 280 ezer lakosú sziget nemzetközi hírnevéért.

“Rihanna mélyen szereti ezt az országot, amit különösen az egészségügy és az oktatás terén megnyilvánuló filantrópiája is tükröz. Hazaszeretetét azzal is kimutatja, hogy sokat ad vissza az országnak és otthonaként hivatkozik rá” – mondta Mottley.

A kormányfő kiemelte: amellett, hogy igazi popikonná vált, az énekesnő kreativitása és üzleti érzéke is figyelemre méltó, éppen ezért gondoltak arra, hogy határozottabb szerepet adjanak neki abban a munkában, amit az ország átalakításáért végeznek.

Rihanna elmondta: büszke rá, hogy hazájától ilyen tekintélyes megbízatást kapott. Mint hangsúlyozta: “Minden barbadosinak ki kell vennie a részét az erőfeszítésekből, kész vagyok rá és örömmel vállalom a felelősséget”.

Az énekesnőt 2008-ban már kinevezték Barbados egyik kulturális nagykövetének.

Kapcsolódó Cikkek

 • Születésnaposok indítják a klubszezont

  Születésnaposok indítják a klubszezont

  Van azért valami jó is abban, ha véget ér a nyár, hiszen a zenerajongók számára megkezdődik a klubszezon, ami mindig a legérdekesebb eseményeket tartogatja a „kluberek” számára.

 • Rangos díjat kapott a Nanushka

  Rangos díjat kapott a Nanushka

  A turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését kapta meg Sándor Szandra, a Nanushka tervezője. A fiatal tehetség méltán részesült elismerésben, hiszen márkájának köszönhetően Magyarország felkerült a ruhagyártás és a divatvilág nemzetközi térképére.

 • Üzent a magyaroknak Chuck Norris

  Üzent a magyaroknak Chuck Norris

  Budapestre jön Walker, a texasi kopó, azaz Chuck Norris! A 78 éves amerikai színész a Baptista Szeretetszolgálat meghívására érkezik a fővárosba, hogy a Budapest Arénában megszervezett Cipősdoboz adománygyűjtő akció sztárvendége legyen.