EUR: 329,92 Ft
CHF: 299,89 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Egyéb Érd

Ringató évadkezdés

Nevezhetjük módszernek is, de nem az, a Ringató inkább országos zenei nevelési program, amelyet Gállné Gróh Ilona zenepedagógus alapított. Több mint egy évtizede ismerkedett meg ezzel a programmal Bauerné Tóth Katalin – akkor még általános iskolai énektanár –, aki azóta vezet ilyen foglalkozásokat, immár tíz éve az érdi Szepes Gyula Művelődési Központban.

Ezekre a foglalkozásokra kisgyerekes családokat várnak; énekelni szerető, játszó édesanyákat, édesapákat, ahová már néhány hónapos kisbabákkal is lehet érkezni. Mivel alsó korhatár nincs, gyakorlatilag születéstől óvodás korig várják a piciket.


Gyerekek és anyukák lazán elhelyezkedve

A foglalkozásoknak az a célja, hogy oldott, szeretetteli légkörben zenei élményt nyújtson a gyerekeknek, hogy a kicsik érzékennyé, fogékonnyá váljanak az értékes zene, a művészetek iránt.

Kis zenei rásegítés az énekszóra…

Családi program, ahol a felnőttek és a gyerekek egyaránt élményhez jutnak – nem túlzás az állítás, amit a program alkotói vallanak: a Ringatóval épül a gyermeki lélek és erősödik a családi összetartozás.

A foglalkozásvezető a résztvevők közé ülve együtt énekel a gyerekekkel  Fotó: Julia Petz

A művelődési központban szerdánként vannak a foglalkozások, az első csoportnak délelőtt kilenc és fél tíz, a másodiknak háromnegyed tíz és negyed tizenegy, a harmadiknak pedig fél tizenegy és tizenegy óra között. A családi belépő egy alkalomra ezer forint, az ötalkalmas családi bérlet pedig négyezer forint. További részletek megtudhatók a foglalkozásokat vezető Bauerné Tóth Katalintól, a 06 20 343 0393 telefonszámon.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek