EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Tech

Robotpincért alkalmaznak egy győri étteremben

A győri Intersparban található az a kínai étterem, ahol akár egy robot is kihozhatja asztalunkhoz a pultnál leadott rendelésünket. Angolul kommunikálhatunk a digitális pincérrel, aki mindig mosolyog, türelmes és tisztelettudó a vendégekkel, továbbá érzékelőinek köszönhetően az asztalok között is zseniálisan szlalomozik.

Az étterem munkatársai a robotpincér mellkasában található vezérlőn keresztül adhatnak utasításokat, így például azt is pontosan beprogramozhatják, hogy melyik asztalhoz milyen rendelést vigyen. Ha a kiszolgálás véget ért, a vendégek a kezén található érzékelővel vissza is küldhetik a hűséges vendéglátóst a pulthoz.


Érdekes kezdeményezés ez, hiszen a szakmában napjainkban igen nagy a munkaerőhiány. Az újítás jó ötletnek tűnik, mivel a gép soha nem fárad el, ám arról egyelőre még nem készült hazai tanulmány, hogy működhet-e egy efféle felszolgálórobot széles körű bevetése a vendéglátásban. Előnye, hogy soha nem késik, nem megy betegszabadságra, maximum karbantartásra, továbbá az étteremnek nincs bejelentési kötelessége, ráadásul bért és járulékokat sem kell fizetni utána.

Ha valaki szeretne egy ilyen gépet alkalmazni az éttermében, készüljön fel, hogy nem olcsó mulatság, ráadásul egyedi kérések teljesítésére is alkalmatlan, magyarul rendelést sem adhatunk le neki. Utóbbi a technika rohamos fejlődésével szinte biztosan orvosolható, ám a pincérrobot a közeljövőben még nem érhet fel az emberi munkaerővel, inkább csak amolyan kisegítő státusban tevékenykedhet. Mindettől függetlenül aki Győrben jár, nézze meg Liu’s Cooking kínai éttermét, hiszen attrakciónak tökéletes, na meg ilyet eddig leginkább csak filmekben láthattunk.


Kapcsolódó Cikkek