EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Belföld

Rohácot Gyárfás megzsarolásával gyanúsítják

Gyárfás Tamás megzsarolása ügyében gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a már jogerős szabadságvesztését töltő Jozef Rohácot – írta a PestiSrácok.

Rohác terhére azt rója a hatóság, hogy az ő utasítására dobták be Gyárfás postaládájába azt a hangfelvételt, amely miatt végül az egykori úszószövetségi elnököt is meggyanúsították a Fenyő-ügyben.

Jozef Rohác
MTI Fotó: Kovács Tamás

A gyanú szerint Gyárfás valamikor 1997 végén, 1998 elején kapcsolatba lépett az akkor éppen az olajügyek miatt nemzetközi körözés alatt álló, a magyar alvilág egyik urának tartott Portik Tamással, akit azzal bízott meg, hogy bérgyilkossal ölesse meg a neki sok kellemetlenséget okozó Fenyő Jánost. Portik végül Rohácot bízta meg, aki végrehajtotta a gyilkosságot.

Fotó Mészáros Diána

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar kormány támogatásának köszönhető az Európai Maccabi Játékok

  A magyar kormány támogatásának köszönhető az Európai Maccabi Játékok

  A Budapesten megrendezett 15. Európai Maccabi Játékok jelentőségét és eredményeit méltatta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke abban a levélben, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött, és amelyben megköszönte az Európa legnagyobb tömegsport rendezvényének megszervezéséhez nyújtott kormányzati partnerséget és támogatást – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerda délután.

 • Zivatarok hozhatnak felfrissülést

  Zivatarok hozhatnak felfrissülést

  A sok napsütés mellett változó mennyiségű fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk, de északnyugaton, északon időnként erősebben is megnövekedhet a felhőzet, és elsősorban ott fordulhat elő kisebb eső, záporeső.

 • Bemutatták Salgótarján Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjét

  Bemutatták Salgótarján Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjét

  Szabó Csaba, a salgótarjáni Fidesz-KDNP frakció önkormányzati képviselője lesz a kormánypártok polgármesterjelöltje a Nógrád megyei városban; a politikust Becsó Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselő, választókerületi elnök, Becsó Károly (Fidesz) országgyűlési képviselő és Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke szerdán sajtótájékoztatón mutatta be.