EUR: 324,56 Ft
CHF: 298,73 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Sport

Rossi: Nem kell a meccset a kukába dobni

Vereséggel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában, ugyanis 1-0-ra kikapott Finnországtól. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint ennek ellenére látott pozitívumokat a csapat játékában.

A finn válogatott tétmérkőzésen 40 év után győzte le újra a magyar csapatot, a tamperei mérkőzés egyetlen gólját Teemu Pukki szerezte a 7. percben, miután elveszítettük a labdát a középpályán. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint sok hibával futballozott csapata szombat este, de küzdésből jelesre vizsgáztak a játékosok.


– Természetesen mint minden magyar, különösképpen azok a szurkolók, akik elkísérték a csapatot, csalódottak vagyunk. Nagyon szerettük volna győzelemmel kezdeni a sorozatot, az első tizenöt percben két labdát is elveszítettünk a pálya közepén, az egyikből gólt is kaptunk. Mit sem ér az a sok helyzet, ha a befejezéseknél pontatlanok vagyunk. Nem szabad ezt a mérkőzést teljes egészében a kukába dobni, ugyanis számos pozitívum volt a pályán, melyeket meg kell tartani a görögök elleni keddi összecsapásra. A fiúk küzdöttek, hajtottak, mindenki odatette magát, de van úgy az életben, hogy az ember elveszít egy-egy harcot. Ilyenkor alázatos és kemény munkával kell továbbmenni – vélekedett az olasz edző.

Szalai Ádám, a válogatott csapatkapitánya szerint sokkal bátrabb futballra van szükség, ha eredményeket akarnak elérni.


– Bátrabban kellett volna játszani. Amíg nem merünk olyan döntéseket hozni, amelyekre éles helyzetekben szükség lenne, addig nem fogunk még több helyzetet kialakítani és veszélyesebben futballozni – fogalmazott a Bundesliga góllövőlistáját 3 találattal vezető támadó.

A magyarok kedden a görögök ellen folytatják szereplésüket a Nemzetek Ligájában, a Groupama Arénában 20.45-kor kezdődő összecsapást zárt kapuk mögött rendezik. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

(MTI/EPA/Mauri Ratilainen)

(MTI/EPA/Mauri Ratilainen)

Kapcsolódó Cikkek