EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Sport

Rossi: Sokat jelentett a kizárt szurkolók biztatása

Megszakította öt meccsen át tartó nyeretlenségi sorozatát a magyar labdarúgó-válogatott, miután 2-1-re verte Görögországot a Nemzetek Ligája második fordulójában. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint azonban még van mit javítani a játékon.

– Először is gratulálok a játékosoknak, nagyot küzdöttek, akárcsak Finnországban. Technikailag és taktikailag is javulni kell még, de az első félidőben mutatott játékkal elégedett voltam. A másodikban olyan csapatot láthattunk, amely régóta nyeretlen, ezért talán meg is ijedt a lehetőségtől, a szerencse azonban velünk volt – jelentette ki Marco Rossi a meccs után, amikor az összegyűlt újságírók meg is tapsolták az olasz szakembert, aki szerint sokat jelentett, hogy a hajrában a zárt kapus meccs miatt a stadionon kívülre száműzött szurkolók hangosan biztatták a csapatot, és elárulta, életében nem idegeskedett annyit, mint az elmúlt tíz napban.


Az összecsapáson egy látványos támadás végén Sallai Roland első válogatottbeli találatával korán vezetést szerzett Marco Rossi szövetségi kapitány együttese, majd Konsztantinosz Manolasz gyors egyenlítését követően még a szünet előtt visszavette a vezetést Kleinheisler László bombagóljával.


MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

– Nem lettünk világverő csapat, de ez egy szép út kezdete. A finnektől elszenvedett vereség után csalódottak voltunk, de néhány nap alatt talpra álltunk. Ebből a győzelemből táplálkoznunk kell. Ha ez a fajta hozzáállás megvan, akkor majdnem mindenkivel ki-ki meccset tudsz játszani – vélekedett Szalai Ádám csapatkapitány.


– Jó úton van a csapat, ez fordulópont lehet. Nagyon jó, amit az új szakmai stáb hozott – mondta Sallai Roland, az első gól szerzője. A Freiburg támadója kiemelte, hogy sokat gyakorolták azt a mozgást, amikor a támadók lekészítik a labdát, és pont egy ilyen szituáció végén talált be először a nemzeti csapat színeiben.

Kapcsolódó Cikkek