2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Egyéb Kecskemét

Rózsaszentmártoni lovasé a Szentkirályi Fair Play Díj

Kun Ferenc, Rózsaszentmárton lovasa nyerte el a Szentkirályi Fair Play Díjat a Nemzeti Vágtán. Idén negyedik alkalommal ítélték oda az elismerést a vágta legsportszerűbb lovasának.

Szeptember 14. és 16. között ismét birtokba vették a lovasok és a sportág szerelmesei a budapesti Hősök terét. A 11. alkalommal megrendezett Nemzeti Vágtán összesen 72 magyarországi és határon túli település küzdött a végső győzelemért, amelyet ez alkalommal – a 2017-ben Szentkirályi Fair Play Díjjal jutalmazott – Nagy Arnold, Temerin lovasa szerzett meg.


A legsportszerűbb versenyzőnek járó Szentkirályi Fair Play Díj győztesét idén is négytagú zsűri választotta ki. Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke, Lázár Zoltán, a Nemzeti Vágta szakmai tanácsadója, Babochay György, a Nemzeti Vágta versenybíróságának tagja, korábbi elnöke és Balogh Levente, a Szentkirályi Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke és társtulajdonosa Kun Ferencet, Rózsaszentmárton lovasát választotta a díj nyertesének, aki a döntő futamban a lóról leesett társa segítségére sietett.

– Minden évben az egyik legmeghatározóbb esemény a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. számára a Nemzeti Vágta. A rendezvény partnereként és a díj alapítójaként úgy érzem, valóban tenni tudunk a lovassport szellemiségének megőrzéséért. A Szentkirályi Fair Play Díjat idén is olyan lovas kapta, aki bár nem volt híján versenyszellemnek, mégis maximális tisztelettel és alázattal versenyzett, példát mutatva ezzel a többi lovas és mindannyiunk számára – mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke és társtulajdonosa.

Kapcsolódó Cikkek