2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Egyéb XIII.kerület

Sastin-arany Minszkből

A Vasas világbajnok birkózója, Sastin Mariann nem talált legyőzőre az Alekszandr Medvegyev-emlékversenyen, és egyre jobb formában várja a budapesti világbajnokságot.

A nyolcfős mezőnyben Sastin Mariann a kazah Kaszimovát pontozással, a kínai Lu Nát, valamint a riói olimpiai bronzérmes indiai Malikot tussal verte, így övé lett az aranyérem 62 kilóban a fehérorosz fővárosban.
– Egy héttel Minszk előtt Lengyelországban versenyeztem, de az a viadal egyáltalán nem sikerült jól. Csak az vigasztalt, hogy ott elsősorban saját magamat vertem meg. A versenynaptár idén elég furcsán van összerakva, ami Minszkben is látszott az indulók számán, de azért az a 8 versenyző, aki végül szőnyegre lépett, mind magas nívót képviselt – mondta a sportoló a vasassc.hu-n.

A Vasas világbajnok birkózója egyre jobb formában várja a budapesti világbajnokságot (Fotó: vasassc.hu)

– A kazah lánnyal birkóztam az első körben, és pontozással nyertem . A második körben a kínai lányt – akinek ez volt a harmadik nemzetközi versenye – egy pörgetés közben sikerült két vállra fektetnem, míg a  döntőben az indiai ellenfelet úgy tudtam megverni, hogy 4-0-ra elhúztam, aztán ő indított egy akciót, de belefogtam a pörgetésébe és itt is összejött a tus.
Sastin Mariann elmondta, jó érzés volt nemzetközi versenyen a dobogó tetején állni.
– Rég éreztem már ilyet. Most jön még Bukarestben egy megmérettetés, aztán már itthon készülünk tovább a világbajnokságig.


Kapcsolódó Cikkek