2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Eger

Semjén Zsoltot díszpolgárrá választották

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest választotta idén a város díszpolgárává a hatvani képviselő-testület. A címmel járó oklevelet szeptember 28-án adják át a Grassalkovich-kastélyban.

A hatvani városvezetés hagyományosan a nyár utolsó képviselő-testületi üléseinek egyikén dönt a díszpolgári cím odaítéléséről. Ebben az évben úgy határoztak, hogy a legrangosabb helyi elismerést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek adományozzák. A döntésben közrejátszott, hogy a kereszténydemokrata politikus az elmúlt években nagyon sokat tett Hatvanért. A város szimbolikus épületének számító Grassalkovich-kastély felújítása sem jöhetett volna létre nélküle. Az épület hasznosítása új lendületet adott a városnak, s azzal, hogy ide költözött a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum, a turizmus is felélénkült a településen. Az intézmény működését pedig a mai napig a szívén ­viseli. Neki köszönhető, hogy a 2021-ben megrendezendő vadászati világkiállítást hazánkban tartják, és ennek Hatvan egy kultikus, központi helyszíne lesz.


Horváth Richárd hatvani polgármester szerint a miniszterelnök-helyettes érdemei vitathatatlanok, s ezt szeretnék kifejezni a díszpolgári cím odaítélésével is. A városvezető a fentieken túl kiemelte Semjén Zsolt azon erőfeszítéseit, amelyek a nemzet határok feletti egyesítését szolgálják. Mint köztudott, a külhoni honfitársaink közül már több mint egymillióan kapták meg a magyar állampolgárságot.

– Szinyei András alpolgár­mester, a KDNP megyei vezető­ politikusa tájékoztatta a miniszterelnök-helyettest a hatvani városvezetés döntéséről, aki nagy megtiszteltetésként értékelte a gesztust – közölte Horváth Richárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.