EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Eger

Semjén Zsoltot díszpolgárrá választották

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest választotta idén a város díszpolgárává a hatvani képviselő-testület. A címmel járó oklevelet szeptember 28-án adják át a Grassalkovich-kastélyban.

A hatvani városvezetés hagyományosan a nyár utolsó képviselő-testületi üléseinek egyikén dönt a díszpolgári cím odaítéléséről. Ebben az évben úgy határoztak, hogy a legrangosabb helyi elismerést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek adományozzák. A döntésben közrejátszott, hogy a kereszténydemokrata politikus az elmúlt években nagyon sokat tett Hatvanért. A város szimbolikus épületének számító Grassalkovich-kastély felújítása sem jöhetett volna létre nélküle. Az épület hasznosítása új lendületet adott a városnak, s azzal, hogy ide költözött a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum, a turizmus is felélénkült a településen. Az intézmény működését pedig a mai napig a szívén ­viseli. Neki köszönhető, hogy a 2021-ben megrendezendő vadászati világkiállítást hazánkban tartják, és ennek Hatvan egy kultikus, központi helyszíne lesz.


Horváth Richárd hatvani polgármester szerint a miniszterelnök-helyettes érdemei vitathatatlanok, s ezt szeretnék kifejezni a díszpolgári cím odaítélésével is. A városvezető a fentieken túl kiemelte Semjén Zsolt azon erőfeszítéseit, amelyek a nemzet határok feletti egyesítését szolgálják. Mint köztudott, a külhoni honfitársaink közül már több mint egymillióan kapták meg a magyar állampolgárságot.

– Szinyei András alpolgár­mester, a KDNP megyei vezető­ politikusa tájékoztatta a miniszterelnök-helyettest a hatvani városvezetés döntéséről, aki nagy megtiszteltetésként értékelte a gesztust – közölte Horváth Richárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.