EUR: 316,84 Ft
CHF: 279,29 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Eger

Semjén Zsoltot díszpolgárrá választották

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest választotta idén a város díszpolgárává a hatvani képviselő-testület. A címmel járó oklevelet szeptember 28-án adják át a Grassalkovich-kastélyban.

A hatvani városvezetés hagyományosan a nyár utolsó képviselő-testületi üléseinek egyikén dönt a díszpolgári cím odaítéléséről. Ebben az évben úgy határoztak, hogy a legrangosabb helyi elismerést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek adományozzák. A döntésben közrejátszott, hogy a kereszténydemokrata politikus az elmúlt években nagyon sokat tett Hatvanért. A város szimbolikus épületének számító Grassalkovich-kastély felújítása sem jöhetett volna létre nélküle. Az épület hasznosítása új lendületet adott a városnak, s azzal, hogy ide költözött a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum, a turizmus is felélénkült a településen. Az intézmény működését pedig a mai napig a szívén ­viseli. Neki köszönhető, hogy a 2021-ben megrendezendő vadászati világkiállítást hazánkban tartják, és ennek Hatvan egy kultikus, központi helyszíne lesz.


Horváth Richárd hatvani polgármester szerint a miniszterelnök-helyettes érdemei vitathatatlanok, s ezt szeretnék kifejezni a díszpolgári cím odaítélésével is. A városvezető a fentieken túl kiemelte Semjén Zsolt azon erőfeszítéseit, amelyek a nemzet határok feletti egyesítését szolgálják. Mint köztudott, a külhoni honfitársaink közül már több mint egymillióan kapták meg a magyar állampolgárságot.

– Szinyei András alpolgár­mester, a KDNP megyei vezető­ politikusa tájékoztatta a miniszterelnök-helyettest a hatvani városvezetés döntéséről, aki nagy megtiszteltetésként értékelte a gesztust – közölte Horváth Richárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.