2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb Eger

Semjén Zsoltot díszpolgárrá választották

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest választotta idén a város díszpolgárává a hatvani képviselő-testület. A címmel járó oklevelet szeptember 28-án adják át a Grassalkovich-kastélyban.

A hatvani városvezetés hagyományosan a nyár utolsó képviselő-testületi üléseinek egyikén dönt a díszpolgári cím odaítéléséről. Ebben az évben úgy határoztak, hogy a legrangosabb helyi elismerést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek adományozzák. A döntésben közrejátszott, hogy a kereszténydemokrata politikus az elmúlt években nagyon sokat tett Hatvanért. A város szimbolikus épületének számító Grassalkovich-kastély felújítása sem jöhetett volna létre nélküle. Az épület hasznosítása új lendületet adott a városnak, s azzal, hogy ide költözött a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum, a turizmus is felélénkült a településen. Az intézmény működését pedig a mai napig a szívén ­viseli. Neki köszönhető, hogy a 2021-ben megrendezendő vadászati világkiállítást hazánkban tartják, és ennek Hatvan egy kultikus, központi helyszíne lesz.


Horváth Richárd hatvani polgármester szerint a miniszterelnök-helyettes érdemei vitathatatlanok, s ezt szeretnék kifejezni a díszpolgári cím odaítélésével is. A városvezető a fentieken túl kiemelte Semjén Zsolt azon erőfeszítéseit, amelyek a nemzet határok feletti egyesítését szolgálják. Mint köztudott, a külhoni honfitársaink közül már több mint egymillióan kapták meg a magyar állampolgárságot.

– Szinyei András alpolgár­mester, a KDNP megyei vezető­ politikusa tájékoztatta a miniszterelnök-helyettest a hatvani városvezetés döntéséről, aki nagy megtiszteltetésként értékelte a gesztust – közölte Horváth Richárd

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.