2020. április 04., szombat
Izidor

Sport

Serena Williams számára véget ért a teniszidény

Serena Williams visszalépett a vasárnap kezdődő 8,2 millió dollár (2,3 milliárd forint) összdíjazású keménypályás pekingi tenisztorna női versenyétől, így számára véget ért az idény.

Ez már sorozatban a negyedik év, amikor a 37 esztendős amerikai játékos kihagyja az őszi hónapokat. Az egyesben 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes teniszező így ugyanis már biztosan nem vehet részt az októberben, Szingapúrban sorra kerülő WTA-világbajnokságon, melyen a rangsor első nyolc helyezettje indul.


A kínai fővárosban Serena nővére, Venus Williams, valamint az orosz Marija Sarapova, illetve a férfiaknál Rafael Nadal sem játszik, Novak Djokovic részvétele pedig kérdéses.

Serena Williams legutóbb az amerikai nyílt bajnokság döntőjében lépett pályára, ahol kikapott a japán Oszaka Naomitól, de a mérkőzés leginkább arról marad emlékezetes, hogy szóváltásba keveredett a mérkőzésvezetővel, aki többször is figyelmeztette, sőt, meg is büntette őt.

A korábbi világelső minden bizonnyal a legjobb húsz között zárja majd az évet a világranglistán, melyen jelenleg a 16. helyen áll.

Kapcsolódó Cikkek