EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Egyéb Érd

Sikeres őszi szezonkezdés

Nemzetközi mezőnyben mérették meg magukat az Érdi Spartacus sportolói, amikor szeptember elején kétautónyi létszámmal nekiindultak – ha nem is a világnak, hanem két, egymáshoz nem túl közeli versenyhelyszínnek. A szlovákiai Topolnikyben és a nyírségi Balkányban összesen csaknem 500 versenyző képviseltette magát.

 

A Szlovákiában járt érdi különítmény: Madarassy Zoltán, Kovács Dávid, Tar Mihály vezető edző, elöl Narancsik Bence és Narancsik Levente

A mezőnyök összetétele meglehetősen színes volt; osztrák, moldovai, francia, román, olasz, cseh, horvát, szerb, ukrán, szlovák és több magyar egyesület is elküldte versenyzőit. Az erős mezőny ellenére a szlovákiai versenyen gyermek korcsoportban Narancsik Leventének sikerült a dobogó tetejére állnia, testvére, Bence pedig a Diák II. korcsoportban pontszerző ötödik helyet szerzett.


Balogh András, Südi Gábor edző, Hegedűs N. Bence, Finta Patrik és Bákai Ferenc Balkányban küzdött az érdi színekért
Fotók: erdispartacus.hu

A balkányi versenyen minden érdi birkózó jól küzdött és az eredményekkel sem kell szégyenkezniük. Diák korcsoportban, 64 kg-ban Balogh András második, Bákai Ferenc 46 kg-ban harmadik, Finta Patrik 50 kg-ban, Hegedűs Nagy Bence pedig 58 kg-ban tudott magának ötödik, azaz pontszerző helyet „kibirkózni”.

Összesítésben tehát a két nemzetközi verseny érdi mérlege: egy első, egy második, egy harmadik helyezés és három ötödik, pontszerző hely.

Ezeknek a versenyeknek az érdi birkózás megfelelő képviseletén túl egyéb céljuk is volt: az augusztusi edzőtábor folytatásaként a felkészülés, az erőnlét felmérése, valamint a nemzetközi tapasztalatszerzés. Két hét múlva ugyanis már kezdődnek a területi diákolimpiai selejtezők.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek