EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Kecskemét

Sikert aratott a Kadafalvi Falu- és Szüreti Nap

Bográcsozás, körhinták, légvárak, számos zenés és táncos fellépés, valamint még több gyermekprogram – ezek elengedhetetlenek egy igazán szórakoztató családi naphoz. A Kadafalvi Falu- és Szüreti Napon pedig egyikből sem volt hiány.

Már nyolcadik alkalommal aratott óriási sikert a Kadafalvi Falu- és Szüreti Nap. Nem is csoda, hiszen a hagyományokhoz hűen ez alkalommal is minden generáció számára készültek izgalmas programokkal. A megnyitó ünnepségen többek között Szeberényi Gyula Tamás és Mák Kornél alpolgármester, illetve dr. Salacz László országgyűlési képviselő is beszédet mondott.


Rotyogtak a bográcsokban az ízletesebbnél ízletesebb tradicionális ételek

Délelőtt a gyermekeknek kedveskedtek a színpadon: fellépett a Kadafalvi Általános Iskola több osztálya, akik zenés-táncos produkciókkal nyűgözték le a közönséget. Káró, a bűvész is elvarázsolta a kicsiket, majd egy igazán jó ebédhez szólt a nóta. Délután folytatódtak a színpadi műsorok: három órakor a Dance for Art Táncstúdió, este fél hétkor pedig Zoltán Erika szórakoztatta a lakosságot.

A színpadon egymást váltották a szórakoztató műsorok

Nem maradhatott el a szokásos főzőverseny sem, ahol a bográcsokban ízletesebbnél ízletesebb tradicionális ételek rotyogtak már déltájban. A legjobbakat pedig idén is díjazta a zsűri. Az egyik versenyző elárulta: nem készültek semmiféle kuriózummal, inkább a hagyományos, fűszeres magyar ízeket csempészték bele a kakaspörköltbe. Egész napos kísérőprogramként az érdeklődők megtekinthették a veterán autók és motorok kiállítását, a gyerkőcök pedig hódolhattak szenvedélyeiknek, vagyis a légvárakon és körhintákon való játéknak. Mák Kornél alpolgármester és a városrész önkormányzati képviselője elmondta: ahogy minden évben, idén is több ezer látogató vett részt a Kadafalvi Falu- és Szüreti Napon.


Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.