EUR: 323,28 Ft
CHF: 286,34 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Kecskemét

Sikert aratott a Kadafalvi Falu- és Szüreti Nap

Bográcsozás, körhinták, légvárak, számos zenés és táncos fellépés, valamint még több gyermekprogram – ezek elengedhetetlenek egy igazán szórakoztató családi naphoz. A Kadafalvi Falu- és Szüreti Napon pedig egyikből sem volt hiány.

Már nyolcadik alkalommal aratott óriási sikert a Kadafalvi Falu- és Szüreti Nap. Nem is csoda, hiszen a hagyományokhoz hűen ez alkalommal is minden generáció számára készültek izgalmas programokkal. A megnyitó ünnepségen többek között Szeberényi Gyula Tamás és Mák Kornél alpolgármester, illetve dr. Salacz László országgyűlési képviselő is beszédet mondott.


Rotyogtak a bográcsokban az ízletesebbnél ízletesebb tradicionális ételek

Délelőtt a gyermekeknek kedveskedtek a színpadon: fellépett a Kadafalvi Általános Iskola több osztálya, akik zenés-táncos produkciókkal nyűgözték le a közönséget. Káró, a bűvész is elvarázsolta a kicsiket, majd egy igazán jó ebédhez szólt a nóta. Délután folytatódtak a színpadi műsorok: három órakor a Dance for Art Táncstúdió, este fél hétkor pedig Zoltán Erika szórakoztatta a lakosságot.

A színpadon egymást váltották a szórakoztató műsorok

Nem maradhatott el a szokásos főzőverseny sem, ahol a bográcsokban ízletesebbnél ízletesebb tradicionális ételek rotyogtak már déltájban. A legjobbakat pedig idén is díjazta a zsűri. Az egyik versenyző elárulta: nem készültek semmiféle kuriózummal, inkább a hagyományos, fűszeres magyar ízeket csempészték bele a kakaspörköltbe. Egész napos kísérőprogramként az érdeklődők megtekinthették a veterán autók és motorok kiállítását, a gyerkőcök pedig hódolhattak szenvedélyeiknek, vagyis a légvárakon és körhintákon való játéknak. Mák Kornél alpolgármester és a városrész önkormányzati képviselője elmondta: ahogy minden évben, idén is több ezer látogató vett részt a Kadafalvi Falu- és Szüreti Napon.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.