2019. március 23., szombat
Emőke

PR

Sok szerencsét az arának!

Az időjárással már biztosan szerencséjük van azoknak a pároknak, akik az esküvőszezon utolsó heteit választották arra, hogy holtomiglan-holtodiglant fogadjanak egymásnak. De szükség van Fortunára a menyasszonytánc után is, akkor kerülnek elő ugyanis a kaparós sorsjegyek. Az új trend ugyanis az, hogy a násznép ajándékba pénzt ad a fiataloknak, a szitába pedig tízmilliókkal kecsegtető szelvényt dob.

Csak kenyérpirítót, étkészletet, kávéfőzőt ne! Minden kutatás szerint ez az első mondatuk a házasulandóknak, amikor a nászajándékról faggatják őket. És a tudatosság jegyében ma már nem is félnek akár a meghívón is egyértelművé tenni, hogy a használati, berendezési tárgyaikat ők maguk szeretnék kiválasztani, megvásárolni, a násznép pedig ehhez pénzzel, ajándékutalvánnyal járuljon hozzá.


A KártyaPláza.hu esküvői ajándékozási szokásokat feltérképező kutatása szerint a jegyesek harmada 10 és 20 ezer forint közötti összeget remél egy vendégtől, és 20-20 százalék azoknak az aránya, akik 20 és 30 ezer forint között kalkulálnak meghívottanként, vagy épp 10 ezer forintnál is kevesebbre számítanak.
– Ilyenkor is érvényesül az adok-kapok elv: ha olyan embert hív meg a pár az esküvőjére, akinek ő maga is részt vett a lakodalmán, akkor tízből hatan elvárják, hogy nagyságrendileg akkora értékű ajándékot kapjanak, mint amekkorát korábban ők adtak – jegyezte meg Zettisch Róbert, a KártyaPláza.hu ügyvezetője.

 

De ha a nászajándék helyét átvette a pénz, illetve az ajándékutalvány, akkor mi legyen a menyasszonytánccal? Hiszen hagyományosan az ajándék kiegészítéseként a násznagynál lévő szitába, tányérba, fazékba tették a ropogós bankókat a meghívottak, mielőtt megtáncoltatták a menyasszonyt.

A legújabb trend az, hogy kitöltött lottószelvényekkel, kaparós sorsjegyekkel fizetnek a vendégek azért, hogy megforgathassák az arát.


Szerencsére már nem kell sokat gondolkodni, mégis milyen sorsjegyet illik ilyen nagy alkalomra adni, mivel idén júliusban – pontosan azért, mert egyre nagyobb divat „szerencsét” ajándékozni – a Szerencsejáték Zrt. kifejezetten ajándékozó kaparóssal rukkolt elő.

A Sok szeretettel sorsjegy nem szorul magyarázatra. Hatféle smile-figurás változat kapható, hogy mindenki kiválaszthassa az alkalomnak és a vérmérsékletének megfelelőt. A 300 forintos szelvény egyetlen, egyszerű játékot tartalmaz. A kaparófelület alatt egy sorban két egyforma szimbólumot kell megtalálni ahhoz, hogy nyereményt érjen el a játékos. Két egyforma szimbólum megtalálása esetén a nyeremény a sorhoz tartozó „Nyeremény” felirat alatt található – számmal és betűvel is kiírt – nyereményösszeg névértéke.

Amennyiben a kaparófelület alatt egy sorban két lufiszimbólumot talál, nyereménye a sorhoz tartozó „Nyeremény” felirat alatt található – számmal és betűvel is kiírt – nyereményösszeg kétszerese.

A legkisebb nyeremény 300 forint, a sorozatban azonban 2 darab tízmilliós is található, melyek akár a menyasszonytánc után a szitából is előkerülhetnek, az ifjú pár óriási örömére!

Kapcsolódó Cikkek