EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Veszprém

Sok újdonság várja a Kabóca Bábszínház nézőit

Nemcsak az iskolai tanév, hanem a színházi élet is beindul szeptemberben. A 2018/2019-es évadot nyitott társulati üléssel indította a Kabóca Bábszínház, ahol nem csupán a hét bemutatóról esett szó, hanem az is kiderült, hogyan válhat egy hétköznapi ember tiszteletbeli társulati taggá.

A Kabóca Bábszínház tizenötödik alkalommal nyitja az évadot a Mesefesztivállal, amely a huszonkettedikei egészségnapon, huszonharmadikán lesz a Hangvillában. Sipos Tekla művészeti titkár egy új eseményről is beszélt, a Papa, mama, gyerekek elnevezésű családi napról, amely novembertől minden hónapban jelentkezik.


Szőke Kavinszki András ismertette az új évadban bevezetett kezdeményezéseket (fotó: Kovács Bálint)

Ezeken az eseményeken nemcsak saját, hanem vendégelőadások is lesznek, a műsorokon kívül pedig kézműves- foglalkozásokat, ismeretterjesztő szakmai előadásokat is tartanak. Az első alkalom november negyedikén lesz, akkor a Mesehold Bábszínház érkezik a Hazudós egér című bábelőadással.

Szőke Kavinszki András igazgató kitért a kapcsolatok ápolására, így a Petőfi Színházzal való közös programok is a jövőbeli tervek között szerepelnek.

Nyáron a Kabóciádé, ősszel a Mesefesztivál varázsolja el a kicsiket (fotó: Domján Attila, archív)

Újdonság, hogy az az újszülött, aki március 21-én, vagyis a bábszínház világnapján születik, nem mindennapi ajándékcsomaggal gazdagodik: ingyenesen részt vehet a csecsemőbábszínházi előadásokon, amikor pedig ezt „kinövi”, névre szóló bábszínházi széket kap, amit – mintegy stafétát – továbbad.

Szintén kedves gesztus, hogy aki az adott évadban a legtöbb előadást látta, tiszteletbeli társulati taggá válik, ami azt jelenti, hogy a fotója a társulati képek között szerepelhet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.