2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Veszprém

Sok újdonság várja a Kabóca Bábszínház nézőit

Nemcsak az iskolai tanév, hanem a színházi élet is beindul szeptemberben. A 2018/2019-es évadot nyitott társulati üléssel indította a Kabóca Bábszínház, ahol nem csupán a hét bemutatóról esett szó, hanem az is kiderült, hogyan válhat egy hétköznapi ember tiszteletbeli társulati taggá.

A Kabóca Bábszínház tizenötödik alkalommal nyitja az évadot a Mesefesztivállal, amely a huszonkettedikei egészségnapon, huszonharmadikán lesz a Hangvillában. Sipos Tekla művészeti titkár egy új eseményről is beszélt, a Papa, mama, gyerekek elnevezésű családi napról, amely novembertől minden hónapban jelentkezik.


Szőke Kavinszki András ismertette az új évadban bevezetett kezdeményezéseket (fotó: Kovács Bálint)

Ezeken az eseményeken nemcsak saját, hanem vendégelőadások is lesznek, a műsorokon kívül pedig kézműves- foglalkozásokat, ismeretterjesztő szakmai előadásokat is tartanak. Az első alkalom november negyedikén lesz, akkor a Mesehold Bábszínház érkezik a Hazudós egér című bábelőadással.

Szőke Kavinszki András igazgató kitért a kapcsolatok ápolására, így a Petőfi Színházzal való közös programok is a jövőbeli tervek között szerepelnek.

Nyáron a Kabóciádé, ősszel a Mesefesztivál varázsolja el a kicsiket (fotó: Domján Attila, archív)

Újdonság, hogy az az újszülött, aki március 21-én, vagyis a bábszínház világnapján születik, nem mindennapi ajándékcsomaggal gazdagodik: ingyenesen részt vehet a csecsemőbábszínházi előadásokon, amikor pedig ezt „kinövi”, névre szóló bábszínházi széket kap, amit – mintegy stafétát – továbbad.

Szintén kedves gesztus, hogy aki az adott évadban a legtöbb előadást látta, tiszteletbeli társulati taggá válik, ami azt jelenti, hogy a fotója a társulati képek között szerepelhet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.