2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Miskolc

Sokszínű évadra készülnek a szimfonikusok

Sokszínű és tartalmas programmal készül a most kezdődő évadra a Miskolci Szimfonikus Zenekar – mondta el Szászné Pónuzs Krisztina, az együttes ügyvezetője az évadnyitó társulati ülésen.

Egyre több bérletet váltanak a nézők, a Tűzvarázs bérlet szinte telt házas, és a Hangforrás bérlet nézőszáma is jelentősen emelkedett. A miskolci koncertek mellett többször szerepelnek majd Budapesten, Nyíregyházán, Edelényben, az ifjúsági koncertek alkalmával további vidéki helyszíneken is muzsikálnak, a Bartók rádió pedig a 11 bérletes koncertjükből hetet közvetít majd.


Idén is sikeres menetelésre készül a zenekar

Az eseményen Kiss János, Miskolc alpolgármestere arról szólt, hogy a zenekar a város meghatározó kulturális értékteremtő szereplője. Hozzátette: nagyon fontosnak tartja a város és a zenekar kapcsolatát, ami az utóbbi időben egyre erősödik, az önkormányzat „igyekszik meghálálni a zenekar munkáját”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.