2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Sopron

Soproni darab képviselte hazánkat

A Soproni Petőfi Színház Ha mi holtak feltámadunk című előadása képviselte Magyarországot a 12. Közép-európai Színházi Fesztiválon, Kassán. A produkció rendezője Pataki András, a főszereplő a Kossuth-díjas Szilágyi Tibor.

A rangos szakmai seregszemle megalakulásakor az volt a fő cél, hogy bemutassa azon színházak munkásságát, amelyek működési területe és tevékenysége valamilyen okból egyedülálló mind az adott országon belül, mind Közép-Európában, és tevékenységükkel különleges igényeket elégítenek ki.

Fotó: Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.