EUR: 319,68 Ft
CHF: 282,63 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Az EP-ülésre készül Soros budapesti és brüsszeli embereivel Sargentini

Mint azt már hónapok óta tapasztalja Magyarország, a Soros György által irányított szervezeteknek és azok embereinek nagyon nem tetszik a magyar bevándorláspolitika, amit egyszerűen képtelenek elfogadni.

Ez nem az én Európám! – írja Twitter-bejegyzésében Jade Tenwick, a migránsokat segítő brüsszeli NGO, az SB Overseas aktivistája. A közösségi oldalra feltöltött kijelentéshez tartozik egy fotó is, amin egy megbeszélésen többek között Judith Sargentini holland politikussal látható. Sargentiniről ugye azt kell tudni, hogy ő az a holland politikus, aki elkészítette Magyarországnak a lisszaboni szerződés 7. cikkelye szerinti eljárás alá vonását előkészítő LIBE-jelentést.


A fotón jól látható, hogy Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottságból is tiszteletét tette a találkozón, ahol a bejegyzések tanúsága szerint beavatta a beszélgetés tagjait a magyar civil szervezetek helyzetébe, amit elítéltek, továbbá elfogadhatatlan számukra a jelenlegi bevándorláspolitika.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a Sargentini-jelentés semmi másra nem tesz kísérletet, mint Magyarország megbüntetésére az önálló, szuverén bevádorláspolitika miatt. Gulyás Gergely kedden az Inforádió Aréna című műsorában közölte: a jelentésben sok más téma is van, de azok “mondvacsináltak”, öt-hat-hét évvel ezelőtt lezárták őket, megegyeztek az Európai Bizottsággal.


Ha az Európai Parlamentben Magyarország van napirenden, akkor ez egy “Magyarország elleni támadás”, ezért indokolt, hogy a lehető legmagasabb szinten képviselje és védje meg magát az ország – jelentette ki.

Deák Dániel elemző szerint az Európai Parlament (EP) jövő keddi strasbourgi plenáris ülésén egy irányított és egyoldalú dokumentum kerül a képviselők elé a magyar jogállamiságról helyzetéről. A Figyelő főmunkatársa az M1 aktuális csatorna keddi műsorában azt mondta, Judith Sargentini, az Európai Zöld Párt képviselője Soros György megbízható szövetségesének számít, munkásága tipikus példája annak, hogy egyes politikusok az amerikai milliárdos érdekeit érvényesítik az Európai Parlamentben.

Deák Dániel kijelentette: Soros György emberei a legnagyobb frakciót alkotják az Európai Parlamentben, és a közelgő EP-választások egyik legnagyobb tétje a “milliárdospárti” politikusok számának csökkentése lesz.

Judith Sargentini jelentését júniusban fogadta el az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) 37 tag támogatásával, 19 ellenszavazattal. Ha az EP keddi plenáris ülésén a képviselők kétharmada igennel szavaz, egyetértve azzal, hogy Magyarországon szűkülnek a szabadságjogok, akkor megindulhat az uniós hetes cikk szerinti eljárás, amely az ország szavazati jogának megvonásával is járhat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében – nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  • A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik: egyre többfelé a maximumok is fagypont körül alakulnak majd. Emellett változékony lesz az időjárás: napsütés, de eső, havazás is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön jutattak el az MTI-nek.