2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Külföld

Soros embereivel tárgyalt Sargentini

A Soros György százmillióival „kitömött” Helsinki Bizottság társelnöke, Pardavi Márta társaságában töltötte az időt Brüsszelben a Magyarországot elítélő jelentése végszavazására váró Judith Sargentini holland EP-képviselő. Ez azért sem meglepő, mert már kiderült, hogy a jelentés több esetben is a Soros-közeli NGO-k információin alapul.

Jade Tenwicknek, a Brüsszelben működő migránsmentő szervezet, az SB Overseas aktivistájának Instragram-posztján tűnt fel az a fotó, amelyről kiderül: a Magyarországot lejárató jelentés készítője, Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő most a végszavazás előtt is olyan civil szervezetek vezetőivel tölti az időt, akiknek információi alapján állította össze több ponton is túlzó, csúsztató jelentését.


„Köszönet Pardavi Mártának a magyarországi civil szervezetek megleckéztetéséről szóló informatív beszélgetésért. A migránsellenes retorika hatóságilag szponzorált – ilyen egy társadalom, ahol nem tisztelik az emberi jogokat. Ez nem az én Európám” – írta a Instagramon Jade Tenwick. A fényképen rajta kívül  Sargentini képviselő asszony és Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke látható, amint Brüsszelben folytatnak beszélgetést, amelynek témája – a bejegyzés alapján – most is az álcivil szervezetek ellen hazánkban hozott szankciók és a migráció – EP-elit által vágyott – elősegítése lehetett.

Az, hogy a jelentéskészítő Judith Sargentini és Pardavi Márta együtt vettek részt egy ilyen beszélgetésen, újfent alátámasztja, hogy a Sargenitini-jelentés valójában két témáról: Magyarország határozott bevándorláspolitikájáról és az Orbán-kormány álcivil szervezetekkel szembeni kiállásáról szól, amit a „jogállamiság” álszent köntösébe bujtatnak.


Mint emlékezetes, a Helsinki Bizottság a magyarországi NGO-k közül a legnagyobb (2015-ben több mint negyedmilliárd forint) támogatást kapja Soros György bevándorlást erőltető amerikai milliárdos alapítványától, és ennek megfelelően keményen kampányolnak is Soros célkitűzése mellett.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint Magyarország ellen a hetes cikkely bevezetését javasló jelentés európai parlamenti végszavazása előtt a Soroshoz kötődő nemzetközi civil szervezetek nagyarányú kampányt indítottak hazánk ellen.

Mint ismert, jövő kedden Orbán Viktor miniszterelnök személyesen vesz részt és szólal fel az EP-ben a jelentésről, hogy megvédje Magyarországot. A tervezetről másnap szavaznak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek