EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Külföld

Soros megkezdte az EP-kampányt

Az Átlátszó Soros György támogatásával ír cikkeket, és célja nem a tájékoztatás. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport vezető elemzője szerint mindez pusztán az EP-kampány része.

Mráz Ágoston Sámuel
/Fotó: Mészáros Diána

Lapunk is beszámolt róla, hogy a Soros György által pénzelt Átlátszó (két év alatt 83 milliót kaptak a Nyílt Társadalom Intézettől) lejárató hadjáratot indított a miniszterelnök ellen.


– Az Átlátszó Soros György támogatásával működő portál, amely valójában nem ügyek miatt ír cikkeket, hanem az EP-kampány részeként – fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel az M1-en. A szakember szerint a jövő évi EP-választásnak nagy a tétje, mert eldől, hogy milyen bevándorláspolitikát folytat majd Európa 2019 és 2024 között.

A Soros–Sargentini-jelentés kapcsán Mráz Ágoston Sámuel elmondta, hogy sok a bevándorláspárti politikus, akik ellenfélként tekintenek Orbán Viktorra és azokra, akik migrációellenes álláspontot képviselnek. Kiemelte, hogy a bevándorláspárti csoportok lejáratási céllal kezdtek botránykeltési kísérletekbe, valamint egyéb, marginális ügyekkel is próbálkoznak, hogy eltereljék a figyelmet a bevándorlásról.


Eközben Judith Sargentini – aki szerepel a Soros György megbízható szövetségeseit tartalmazó listán – hazug jelentéséről azt állította, hogy abban nincs hiba, és készítésekor kizárólag olyan forrásokra támaszkodott, amelyekben senki sem kételkedhet komolyan.

/Fotó: MTI/EP/Fred Marvaux

Ez természetesen nincs így, hiszen Sargentini főleg a Soros-hálózat szervezetei – Amnesty International, CEU, Freedom House, TASZ, MigSzol – Migráns Szolidaritás Csoport, Transparency International stb. – és ellenzéki médiumok – a Népszabadság, a 444.hu és az RTL Csoport mellett a fent említett Átlátszó – véleményét kérte ki.

A magyarok elutasítják a jelentést

A Századvég Alapítvány felmérése szerint a magyarok 57 százaléka nem ért egyet a Soros–Sargentini-jelentés elfogadásával, 55 százalék szerint pedig a dokumentum elsősorban a migrációs politikája miatt kritizálja Magyarországot. Emellett a megkérdezettek 75 százaléka szerint a V4-es országok jobban kezelik a migrációt, mint Brüsszel. 69 századék aggasztónak vagy nagyon aggasztónak tartja az illegális bevándorlók Magyarországra áramlásának problémáját. A kvótarendszert (pártállástól függetlenül) az emberek 81 százaléka utasítja el.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek