2018. november 16., péntek
Ödön

Belföld

Sorosék segítették az erőszakoló migránst

A Soros-szervezethez kötődő Magyar Helsinki Bizottság nyújtott jogi segítséget Bilal Ahmad S.-nek, annak az afgán migránsnak, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy szeptember 9-én megerőszakolt egy 21 éves magyar légiutas-kísérőt egy budapesti kebabozóban.

Az Origo birtokába jutott információk szerint 2017-ben Bilal Ahmad S. kérte a Magyar Helsinki Bizottságtól, hogy jogi segítséget kapjon ahhoz, hogy Magyarországon maradhasson. Mint ismert, a most 18 éves férfi tavaly érkezett hazánkba, ahol a Helsinki Bizottság jogi segítségnyújtása nyomán kapott úgynevezett oltalmazotti státuszt.


Bilal Ahmad S.-t a Helsinki Bizottság segítette oltalmazotti stáuszhoz

Utóbbi védelmet olyan személyeknek adja a magyar állam, akik nem jogosultak menekültstátusz elnyerésére, de hazaküldésük esetén halálbüntetésnek, életveszélynek, kínzásnak lennének kitéve. Jogaik teljesen megegyeznek a menekültekével, annyi különbséggel, hogy nincs választójoguk a befogadó országban.

Az Origóhoz került dokumentum szerint az afgán fiatalember ezt írta az MHB-nak: „Alulírott Bilal Ahmad S., ügyvédet szeretnék fogadni a Helsinki Bizottságból, hogy az ügyemben segítsen engem. 2017. 08. 30.”


Így minden bizonnyal a Helsinki Bizottság küldött neki ügyvédet, aki vélhetően sikerrel bizonyította a hatóságoknál, hogy Bilal Ahmad S. számára veszélyes lenne, ha hazaküldenék. Ily módon sikerült elérni, hogy Magyarországon maradjon, ahol azután szeptember 9-én beengedett a munkahelyére, egy belvárosi kebabozóba egy 21 éves magyar légiutas-kísérőt, akire a gyanú szerint rázárta az ajtót, és szexre kényszerítette a fiatal nőt.

Kamera rögzítette, hogy félórán át erőszakoskodott az afgán áldozatával a mosdóban Fotó: Ripost

Röviddel később Bilal Ahmad S. Ausztriába szökött, az osztrák rendőrök Linz közelében fogták el szeptember 10-én, így most kiadatási őrizetben várja, hogy átadják a magyar hatóságoknak. A rendőrség később kétrendbeli szeméremsértéssel is meggyanúsította.

A Magyar Helsinki Bizottság a hazai álcivil szervezetek közül a legnagyobb anyagi támogatást kapja a Soros-hálózattól: 2016–2017-ben működési költségeik közel harmadát a milliárdos spekuláns migránsmentő szervezete fizette.

Kapcsolódó Cikkek