EUR: 360,40 Ft
CHF: 339,48 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Belföld

Spanyol agarakat mentettek magyarok

Sikeresen zárult a Hungarian Galgo Rescue Team (HGRT) spanyolországi mentőexpedíciója. A szervezet immár negyedik alkalommal indult útra olyan spanyol agarakért, vagyis galgókért, amelyeket a február 1-jén záruló vadászszezon után kivégeznek, jobb esetben menhelyre visznek.

A statisztikák szerint Spanyolországban több mint 170 ezer vadász összesen 490 ezer galgót tart, az állatok közül évente körülbelül 50-100 ezertől szabadulnak meg. Az országban nagy tradíciója van az agarak kivégzésének, azonban ezt a nemzetközi nyomásnak és a milliók által aláírt petícióknak hála egyre több helyen tiltják be. Ennek köszönhetően az állatok menhelyre kerülnek, ám azok egyszerűen nem tudják kezelni a hirtelen leadott, gyakran sérült állatokat. Ezeket a kutyákat igyekszik megmenteni a Hungarian Galgo Rescue Team.


A HGRT vasárnap érkezett vissza Budapestre két kutya, Zeusz és Estrella társaságában, amelyeknek Magyarországon szeretnének gazdát találni. A mentőexpedíció során egyébként megalkották azt a protokollt is, amelynek köszönhetően a szervezet közvetítőként működhet Spanyolország és hazánk között az örökbefogadások során. A nemzetközi standardnak megfelelően egy állat örökbefogadási költsége 250 euró (80 ezer forint).

Forrás: Facebook

Kapcsolódó Cikkek