EUR: 325,32 Ft
CHF: 295,20 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Spanyol agarakat mentettek magyarok

Sikeresen zárult a Hungarian Galgo Rescue Team (HGRT) spanyolországi mentőexpedíciója. A szervezet immár negyedik alkalommal indult útra olyan spanyol agarakért, vagyis galgókért, amelyeket a február 1-jén záruló vadászszezon után kivégeznek, jobb esetben menhelyre visznek.

A statisztikák szerint Spanyolországban több mint 170 ezer vadász összesen 490 ezer galgót tart, az állatok közül évente körülbelül 50-100 ezertől szabadulnak meg. Az országban nagy tradíciója van az agarak kivégzésének, azonban ezt a nemzetközi nyomásnak és a milliók által aláírt petícióknak hála egyre több helyen tiltják be. Ennek köszönhetően az állatok menhelyre kerülnek, ám azok egyszerűen nem tudják kezelni a hirtelen leadott, gyakran sérült állatokat. Ezeket a kutyákat igyekszik megmenteni a Hungarian Galgo Rescue Team.


A HGRT vasárnap érkezett vissza Budapestre két kutya, Zeusz és Estrella társaságában, amelyeknek Magyarországon szeretnének gazdát találni. A mentőexpedíció során egyébként megalkották azt a protokollt is, amelynek köszönhetően a szervezet közvetítőként működhet Spanyolország és hazánk között az örökbefogadások során. A nemzetközi standardnak megfelelően egy állat örökbefogadási költsége 250 euró (80 ezer forint).

Forrás: Facebook

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a legnépszerűbb a családvédelmi akcióterv júliusi elsején életbe lépett elemei között. A babaváró támogatást háromezren igényelték eddig, közülük 1300 pár már meg is kapta a tízmillió forintot.

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.