EUR: 321,02 Ft
CHF: 282,23 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Dunaújváros

Sport és koncertek Szent Mihály napján

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva Dunaújvárosban is Szent Mihály-napi programokat szerveznek a Városháza téren. Az idén ötödik alkalommal megrendezendő kétnapos esemény szeptember utolsó hétvégéjén lesz.

Négy évvel ezelőtt szervezték meg első alkalommal Dunaújvárosban a Szent Mihály-naphoz kapcsolódó rendezvényt: egyúttal akkor volt a teljesen átalakított, felújított Városháza tér ünnepélyes átadója is. Az idén is megrendezik a kétnapos programsorozatot: szeptember 29-én és 30-án a koncertek mellett közös futás is várja az érdeklődőket: a Fut a város elnevezésű közös kocogással indul az ünnepi hétvége. A rajt természetesen a Városháza téren lesz. (A közös futást Őszi utcai futóverseny néven ismerhetik a dunaújvárosiak.) A megnyitónak 13 órakor szintén a város főtere ad majd otthont.


Délután negyed kettőtől Cziráki László latintánc-csoportját, háromnegyed kettőtől a No Controll Dance Group műsorát láthatják a kilátogatók, negyed háromtól a Duna Royal Sporttánc Egyesület, háromnegyed háromtól pedig a My Way Dance School lép színpadra. Este hat órától Lola, 21 órától pedig Péter Szabó Szilvia koncertje következik. Szeptember 30-án, vasárnap elsőként a fiatalabb generáció számára kínálnak programot a szervezők: délután három órától a L’Aura Band interaktív gyerekkoncertjét élvezhetik az érdeklődők, míg délután négy órától néptánctalálkozó lesz, természetesen a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes vezetésével. Este negyed hétkor a helyi erőkből álló Rockbox zenekar ad koncertet, akik felidézik a magyar rockzene hőskorát egyebek mellett a P. Mobil, a Dinamit és Takáts Tamás dalaiból álló műsorukkal. Nyolc órakor Szent Mihály-napi tűzgyújtás zárja a rendezvényt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.