2019. október 16., szerda
Gál

Extra

Stohl: Nem lehet kitörölni, hogy börtönben voltam

Nem fél viccet csinálni abból, hogy börtönben volt, de ha munkáról van szó, kőkeményen odateszi magát – Stohl András a Lokálnak azt is elárulta, hogy nem is lehetne harmonikusabb a kapcsolata gyerekeivel, a karrierje pedig szárnyal: az Oscar-díjas Szabó Istvánnal is együtt dolgozik.

A Piramis műsorvezetője, decemberben mutatják be az Álomutazók gyerekműsort, több darabban játszik, és hamarosan újakban is láthatjuk. Olyan, mintha Stohl Andrásnak egy perc szabadideje sem lenne, de ő egy kicsit sem érzi magát fáradtnak.

Stohl András /Fotó: Cser Dániel

– Egy színész életében – főleg a szeptemberben kezdődő időszakban – nem sok pihenés van. Ilyenkor elkezdődnek a próbafolyamatok és premierek, egészen jövő május-június elejéig. Aztán viszont a nyári produkciók jönnek. Szóval nem unatkozom, de ezt egy kicsit sem bánom – kezdte a Lokálnak Stohl, aki az Álomutazók produkcióban az édesapát alakítja. A színész az életben is nagyon szerencsés, ugyanis két felnőtt nagylánya, Luca és Rebeka mellett van egy kislánya, Franciska és egy fia, Andriska.


– A nagylányaimmal nem kérdés, hogy társak vagyunk. Egyenrangú partnerként beszélgetünk és intézzük az életünket is. A 10 éves Franciska a legjobb apukának tart a világon, és hiába mondom neki, hogy ez azért nem biztos, hogy így van. A négyéves kisfiammal egyelőre azonban harcok vannak, ugyanis ő egy kisfiú én meg egy nagyfiú vagyok, és próbáljuk eldönteni, hogy ki az úr a háznál. És hogy hogy állunk ezzel? Hát nyilván én vagyok – mondta nevetve Stohl, aki A Piramis műsorvezetőjeként képes a legváratlanabb érzéseket kiváltani a játékosaiból. De nem marad adós ő sem, ha kell, magán is tud nevetni, legutóbb az egyik kérdésnél nem tagadta, hogy eszébe jutottak a börtönben töltött évek.
– Az életemhez tartozott, tartozik és tartozni is fog az, hogy börtönben voltam. Ha valaki nevethet vagy viccet csinálhat belőle, az csak én vagyok. Megéltem, megtettem, megszenvedtem és megkaptam érte a büntetésem. Sosem fogom ezt eltagadni, ugyanis az életem része. Nem lehet kitörölni. Más az, ha civil emberrel történik ilyen, de én a nagyközönség előtt élem az életem, butaság lenne úgy tenni, mintha meg sem történt volna – tette hozzá a színész, aki úgy érzi, élete egyik csúcspontjához érkezett szakmailag. Ugyanis együtt forgat az Oscar-díjas rendezővel, Szabó Istvánnal.
– Nagyon várom a közös munkát. Nagyon szeretek filmet forgatni, a jó szerepet még inkább, és az, hogy Szabó Istvánnal dolgozhat az ember, egy karrier csúcspontja – mondta Stohl András.
A készülő moziról azt lehet tudni, hogy Zárójelentés lesz a címe, és a Magyar Nemzeti Filmalap 561,8 millió forint támogatást szavazott meg az alkotásra. A főhős egy orvosprofesszor, akit váratlanul nyugdíjaznak, és lemegy a szülőfalujába körorvosnak. A Zárójelentés operatőre Szabó István állandó alkotótársa Koltai Lajos lesz, a film bemutatója 2019 második félévében várható.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek