2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Külföld

Susie Brann: A Csengetett, Mylord? egy nagy család

Szeptemberben Magyarországra jönnek a Csengetett, Mylord? sztárjai, ahogy azt korábban már megírtuk. A közönségtalálkozó kapcsán most a Miss Poppyt alakító Susie Brann-nal beszélgettünk. 

– Egyesek szerint nincs a földön önzőbb és önimádóbb lény, mint Miss Poppy. Egyetért?


– Miss Poppyt és barátait csak az foglalkoztatta, hogy mikor lesz a következő parti. Nem érdekelte őket, hogyan tehetnének azokért, akiknek kevesebb jutott. Sodródni és követni a körülötted élőket egyszerű, ha nem tanítottak meg arra, hogy légy bátor másnak lenni. Miss Poppy édesapja túl elfoglalt volt ahhoz, hogy minderre megtanítsa, és amikor az édesanyja meghalt, végképp magára maradt. Jómagam édesanyaként úgy érzem, óriási felelősségem van abban, hogy milyen példát mutatok a gyerekeimnek.

– Ön szerint mennyire valóságosak a Csengetett, Mylord? karakterei?


– Nagyon is azok. A sorozat írói, David Croft és Jimmy Perry aprólékosan kutatták ezt az időszakot. Ha csak elolvassuk például A nagy Gatsbyt, láthatóvá válik a partizó gazdagok és a szegény munkások világa. Bízom benne, hogy már jobban bánunk a szükségben élőkkel, magam is támogatok segélyszervezeteket. Mindig lesz olyan gazdag lány, mint Poppy, olyan alkalmazott, aki meglopja a munkaadóját, vagy Teddyhez hasonló emberek magas pozíciókban, akik szexuálisan kihasználják a kiszolgáltatottakat – elég csak olvasni az újságokat.

– Mi a legszebb emléke a forgatásról?

– Az, hogy egy nagy, boldog család voltunk! A szülinaposoknak mindig sütöttem tortát, énekkel köszöntöttük egymást. Emlékszem, forgatás közben szakítottam a vőlegényemmel, és épp a sminkben ültem egy lakókocsiban reggel hat harminckor, mély szomorúságban és önsajnálatban. Az Ivyt alakító Sue Pollard bejött egy aranyhallal és azt mondta: Boldog szülinapot, Susie, ő jött Charlie helyett, és idővel képes leszel szeretni is őt! – ezen a mai napig nevetek, annyira vicces és szeretetteli gesztus volt tőle!

– Miss Poppy végül a félkegyelmű Jerryhez ment hozzá. Ez volt a sors büntetése, amiért James annyit szenvedett miatta?

– Miss Poppy azt kapta, amit megérdemelt! Boldogtalan élete lehetett szegény öreg Jerryvel. Azt hiszem, James nem a valódi, hanem egy idealizált Miss Poppyba volt szerelmes. A lány biztosan boldogtalanná tette volna őt, ha mégis összejönnek.

– Jeffrey Holland szerint James mindenképpen Ivy mellett kötött volna ki, ha folytatódik a sorozat. Mit gondol, Miss Poppy elhagyta volna Jerryt James kedvéért?

– Jó kérdés! Szerintem Miss Poppy sosem akarta volna elhagyni az elitet és pénz nélkül élni. Hiába lett volna James gazdag, akkor sem akart volna rangon alul házasodni. Számára James tiltott gyümölcs volt, akivel lehetett szórakozni, de semmi több.

– Kitől hallott először arról, hogy a sorozat még mindig ilyen népszerű Magyarországon?

– Jeffrey Hollandtól hallottam erről és arról is, hogy találkozót szerveznek. Annyira meglepődtem. Szeretném tudni, miért olyan népszerű ez az önök hazájában a mai napig. Nagyon szerettem forgatni, ezért borzasztó izgatott vagyok, hogy ennyire szeretik és így tartják életben a sorozatot.

Kapcsolódó Cikkek