EUR: 325,90 Ft
CHF: 296,65 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Szekszárd

Szekszárd, ahol élünk

A kötet elsősorban a fiatalabb generációt igyekszik megszólítani – hangsúlyozta Viliminé Dr. Kápolnás Mária szerkesztő (középen) Fotó: Nagy Nándor

Bemutatták azt a kötetet, amely a megyeszékhely történetét ismerteti a kezdetektől egészen napjainkig. A Szekszárd, ahol élünk című kötet elsősorban a fiatalabb generációt igyekszik megszólítani, hogy alaposan megismerjék a megyeszékhely történetét, természeti és földrajzi adottságait – tájékoztatott Viliminé dr. Kápolnás Mária, a kötet szerkesztője.

– Augusztus 29-én mutattuk be a Szekszárd, ahol élünk – várostörténet mindenkinek című könyvünket. Ennek az ötlete az önkormányzattól származik, ők biztosították a megjelentetés anyagi feltételeit. Természetesen ahhoz, hogy egy ilyen kötet elkészüljön, nagyon komoly csapatmunkára volt szükség. A szerkesztő vezetésével tíz szerző, kilenc lektor munkáját mutathatjuk be ebben a könyvben, amely elsősorban fiataloknak szól. Erre azért volt szükség, hogy az ifjabb generáció még jobban megismerhesse a város történetét, ezért egy munkafüzetet is készítettünk a kiadvány mellé – részletezte Viliminé dr. Kápolnás Mária.


Van mit megismerni Szekszárd városával kapcsolatban MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Hozzátette, Szekszárd önkormányzatának jóvoltából minden szekszárdi középiskolába és minden szekszárdi általános iskolába el fog jutni a kiadvány és a munkafüzet.

– A könyv egy földrajzi bevezető fejezettel indul, mert szerkesztőként azt is fontosnak tartottam, hogy ne csak a helytörténetet, a várostörténetet ismerjék meg az itt lakók és a fiatalok, hanem azt a természeti és földrajzi környezetet is, amelyben a város elhelyezkedik. Történelmi korokon keresztül 16 fejezetben, 388 oldalon mutatjuk be Szekszárd történetét, egészen napjainkig. Sőt a legújabb, legfrissebb információk is szerepelnek benne a városról. Rengeteg illusztrációt választottunk, tehát nem véletlen, hogy ilyen nagy lett a terjedelme. Minden oldalon több képet, rajzot, táblázatot, grafikont lehet látni – tájékoztatott a könyv szerkesztője.


A szerkesztő vezetésével tíz szerző, kilenc lektor munkáját mutathatják be a kiadványban Fotó: Nagy Nándor

 

A projekt ötletgazdáinak és a kötet szerkesztőinek célja nemcsak a fiatalok, hanem a megyeszékhely felnőttjeinek megszólítása is.

– Nagyon szeretnénk, ha nemcsak az iskolások, hanem a felnőttek is lapozhatnák a könyvet. Éppen ezért többek között a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban és a Tourinform-irodában is meg lehet majd vásárolni a könyvet – zárta szavait Viliminé dr. Kápolnás Mária.

Kapcsolódó Cikkek