EUR: 329,95 Ft
CHF: 299,93 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Egyéb Szekszárd

Szekszárdi Szüreti Napok

Az idén szeptember 13–16. között rendezték meg az ország számos pontjáról érkező több ezer vendég és a helyiek részvételével a Szekszárdi Szüreti Napokat. Az előző évekhez hasonlóan számos társrendezvény színesítette a kínálatot. A rendezvény ideje alatt nyolc kiállítás, kilenc családi program, négy színházi előadás, összesen 23 koncert, három irodalmi rendezvény, 12 hagyományőrző esemény és továbbá öt társrendezvény programjai közül választhattak a látogatók. A Szüreti Napok fókuszában álló Borudvarban összesen 36 borászat és két pálinkaház kínálta termékeit, az idei év vendége pedig a Törley Pezsgőmanufaktúra volt. Az Ízek Utcájában öt helyi étterem kínálta gasztronómiai különlegességeit. Mindemellett 88 kézműves árus is részt vett a szüreti kavalkádban.

A rendezvény leglátványosabb eleme a szombati szüreti felvonulás volt, ahol a város vezetői, a helyi és régióbeli civil szervezetek, művészeti csoportok, oktatási intézmények, néptáncosok és borrendek  képviseltették magukat.


Esténként koncerteken mulathatott a nagyérdemű, fellépett többek között Tóth Gabi, az EDDA, Péterfy Bori & Love Band, koncertet adott a Halott Pénz, de mindemellett számos helyi és környékbeli hagyományőrző táncegyesület produkciójában is gyönyörködhetett a közönség. A Szüreti Napok ideje alatt – mivel útlezárások érintették Szekszárd belvárosát – kissé nehézkes volt a forgalom, azonban kedd hajnaltól újra helyreállt a rend az utakon és a buszközlekedésben.

 

A szüreti kavalkád alatt 8 kiállítást is megtekinthettek az érdeklődők Fotó: Nagy Nándor

 

Az elsődleges becslések szerint idén rekordszámú, több tízezres tömeget vonzott a rendezvény fotó: Nagy Nándor

Tóth Gabi előadását a nyitónap estéjén, csütörtökön tekinthették meg az érdeklődők fotó: Nagy Nándor

A Borudvarban közel 40 borászat kínálta termékeit fotó: Nagy Nándor

A neves fellépők mellett helyi hagyományőrző zenekarok is szórakoztatták a közönséget fotó: Nagy Nándor

A szüreti felvonuláson a régióbeli borrendek is bemutatkoztak fotó: Nagy Nándor

Helyi néptánccsoportok, művészeti csoportok is felvonultak a szüreti felvonuláson fotó: Nagy Nándor

A szüreti felvonulás az előző évekhez hasonlóan idén is a leglátványosabb és a legtöbb látogatót vonzó eleme volt a rendezvénynek fotó: Nagy Nándor

Környékbeli néptánccsoportok szórakoztatták a közönséget fotó: Nagy Nándor

A szombat esti Halott Pénz koncerten több ezer ember bulizott fotó: Nagy Nándor

A Borudvarban a prémium borok mellett, pénztárcát kímélő áron is lehetett bort vásárolni fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek