2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Egyéb Szekszárd

Szekszárdi Szüreti Napok

Szeptember 13. és 16. között rendezik meg a Szekszárdi Szüreti Napokat, amely színvonalában és nézettségében évről évre népszerűbb lesz. Az idén Borudvarral, Ízek utcájával, számtalan koncerttel, programmal várják a több ezer vendéget – tájékoztatta Ács Rezső polgármester a sajtó képviselőit.

– A kezdetekben háromnapos rendezvény mára négynapossá nőtte ki magát. Általánosságban azt mondhatom el a programsorozatról, hogy meg szerettük volna tartani azt a színvonalat, amelyet a Szüreti Napok az utolsó tíz évében kivívott magának az országos rendezvénynaptárban, illetve a város rendezvénynaptárban is. Mindez azzal is jár, hogy szeretnénk mindig egy kicsit többet nyújtani, mint az előző évben. Összesen 65 program lesz a négy nap során, ebből 40 színpadi produkció, továbbá 152 vásáros jelentkezett, hogy szeretne részt venni az eseményen. Mindez azt jelenti, hogy ki kell bővíteni azt a teret, ahol ezeket a vásárosokat el tudjuk helyezni. 88 kézműves, köztük 43 hagyományőrző vesz részt az eseményen. Ahogyan azt az előző években megszokhattuk, idén is a Széchenyi utca lesz a vízválasztó: attól északra lesznek a kézművesek, egészen a Béla király térig – részletezte a megyeszékhely vezetője.


Az idén Borudvarral, Ízek utcájával, számtalan koncerttel várják a több ezer látogatót – tájékoztatta Ács Rezső (balról a második) polgármester a sajtó képviselőit Fotó: Nagy Nándor

Hozzátette, hogy régi törekvése a szervezőknek, hogy valamilyen módon egységesítsék az arculatot a portékáikat kínáló vásárosok standjainál. Éppen ezért az idén megpróbálják őket arra ösztönözni, hogy egy egységes faházas rendszerben árusítsák portékáikat.

– A Borudvarban 36 borászat és 2 pálinkaház kínálja termékeit, továbbá az Ízek utcájában öt helyi étterem főztjét kóstolhatják meg az ide látogatók, illetve az  Étkes Udvarban 10 vásári étkes kínálja termékeit. Az év vendége a Törley Pezsgőpincészet lesz, melynek termékeit szintén külön standon lehet kóstolni – tájékoztatott Ács Rezső.


A négynapos rendezvény alatt nagykoncertet ad többek között Tóth Gabi, a Péterfy Bori & Love Band, a Halott Pénz és az Edda Művek is szórakoztatja a közönséget. Mindemellett párhuzamosan zajlik majd 8 kiállítás, 9 családi program, 4 színházi előadás, összesen 23 koncert, 3 irodalmi rendezvény, 12 hagyományőrző esemény, továbbá 5 társrendezvény programjai közül szemezgethetnek látogatók. A Szüreti Napok idején veszi kezdetét a II. Nemzetközi Digitális Triennálé nemzetközi képzőművészeti rendezvény, ahol ezúttal 137 magyar és 27 külföldi művész digitális és elektrográfiai alkotásait mutatják be.

Tóth Gabi szeptember 13-án ad koncertet Szekszárdon
Illusztráció: Mészáros Diána

Az esemény részletes programját és minden fontos információt megtalálhatnak a Babits Mihály Kulturális Központ weboldalán: www.szekszardagora.hu

 

A szüreti fesztivál idején a közlekedésben is fennakadásokra lehet számítani, hiszen a belvárosban nem lehet majd közlekedni.

Szeptember 13. és 16. között a fenti helyeken lehet majd parkolni, illetve közlekedni. Fotó: Babits Mihály Kulturális Központ

Kapcsolódó Cikkek