2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Szekszárd

Szekszárdiak a világ csúcsán

Az elmúlt hetekben Ausztriában szervezték meg a 3D íjász-világbajnokságot, amelyen a Tolnai Tájak Íjász Egyesület sportolói kiemelkedő eredményeket értek el. Huszár Zoltán és Kovács Gábor Zsigmond világbajnoki címmel térhettek haza, míg Huszár-Háhner Erika a dobogó második fokára állhatott fel – tájékoztatott Alexandra Manea, a Tolnai Tájak Íjász Egyesület elnöke.

Arany- és ezüstérmekkel tértek haza a sportolók Fotó: Nagy Nándor

– Egyesületünk versenyzői az osztrák Moosburgban mérték össze tudásukat a világ legjobb íjászaival, ahol igazán jó eredményeket értek el az egyéves nagyon kitartó felkészülést követően. Világbajnoki címet nyert Huszár Zoltán és Kovács Gábor Zsigmond. Huszár-Háhner Erika második helyezést ért el a versenyen, míg Nagy Attila élete legjobb döntőjét lőtte, és végül hatodik helyen zárta a versenyt. Péterbencze István hetedik lett, Berényi Balázs pedig a nyolcadik helyet szerezte meg – részletezte Alexandra Manea.


Ás Rezső polgármester köszöntötte az egyesület versenyzőit Fotó: Nagy Nándor

A Tolnai Tájak Íjász Egyesület sportolóit az elmúlt napokban Ács Rezső, Szekszárd polgármestere is köszöntötte hivatalában. A polgármester hangsúlyozta, hogy a kiváló eredmény nemcsak Szekszárd jó hírét öregbíti, hanem a sportvilág figyelmét is felhívja az egyesületre. Hozzátette, a város számára mindez fontos, ezért nemcsak az eredményeket követik figyelemmel, de a lehetőségekhez mérten támogatást is igyekeznek nyújtani a kiváló eredmények eléréséhez.

Az egyesületnek jelenleg 35 tagja van, köztük öt gyerek, akik hetente két alkalommal edzenek a szekszárdi sporttelepen.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.