EUR: 323,06 Ft
CHF: 285,95 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Életmód

Szelfitippek próbálkozóknak és függőknek

Sokat elárul rólunk, hogy milyen szelfit teszünk ki magunkról a közösségi oldalra. Persze nem kell profi fotósnak lenni ahhoz, hogy ne merev igazolványképeket, hanem jó hangulatú, egyéni fotókat készítsünk.

 1. Ha a háttér zavaros, közelről készítsünk fotót, és vágjuk szűkre. Ahhoz, hogy ne legyen lárvafejünk, vagyis ne tűnjön nagyobbnak az orrunk és kisebbnek a szemünk, fotózzunk távolról, úgy, hogy közben rázoomolunk.
 2. Nézzük meg, mi van mögöttünk, vagyis vegyük észre, ha egy koszos fal, egy trollkodó családtag vagy fotelba szórt ruhák lapulnak a háttérben.
 3. Fontos szabály, hogy szelfinél a szemünk ne középre essen, hanem a kép felső egyharmadára.
 4. Fürdőszobában ciki a tükörszelfi. Egy kád vízben, arcunkat buborékokkal körülvéve és így ráközelítve izgalmas képet készíthetünk.
 5. Érdemes kísérletezni, hiszen mindenkit lehet előnyös szögből fotózni.
 6. Fontos a fény: figyeljünk arra, hogy az összkép ne legyen vakítóan világos. Mesterséges fény esetén kerüljük a neont, de arra is ügyeljünk, merről esnek az arcunkra az árnyékok. Nap felé tartott kamerával ne fotózzunk, mert beég a kép.
 7. Ha elkészült a szelfi, nézzük meg, mielőtt megosztjuk. A képszerkesztőben érdemes játszani kicsit a fényerővel, a színtelítettséggel, a kontraszttal, de jó ötlet levágni a kevésbé sikerült részleteket, vagy akár másfajta képaránnyal elérni a kívánt hatást.
 8. Tiszta telefon – tiszta kép, hiszen ha piszkos a kamera, lehetetlen éles képet készíteni.
 9. Örök szabály: mindig mosolyogjunk!
 10.  A szelfinek akkor van értelme, ha tényleg újat mutat. Ne posztoljunk percenkét, hagyjuk kifutni a meglévő képeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hámlasztással a téli hideg ellen

  Hámlasztással a téli hideg ellen

  Télen arcbőrünk sokkal nagyobb törődés igényel az év többi évszakához képest az időjárás viszontagságai miatt. A bőr elhanyagolása száraz, kipirosodó, mi több viszkető, égő érzést kelthet az arcunkon, ezért fontos, hogy mindig használjuk az ilyenkor szükséges kozmetikumokat és megfelelő mennyiségű vitamint vigyünk be a szervezetünkbe.

 • 10 ok, amiért Madridot télen is látni kell

  10 ok, amiért Madridot télen is látni kell

  Ki mondta, hogy Madridot csak a melegebb hónapokban érdemes célba venni? A spanyol főváros egész évben tökéletes helyszín a kikapcsolódásra: pazar módon elegyíti történelem és természet szépségeit, nem beszélve a különleges gasztronómiáról.