2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Életmód

Szelfitippek próbálkozóknak és függőknek

Sokat elárul rólunk, hogy milyen szelfit teszünk ki magunkról a közösségi oldalra. Persze nem kell profi fotósnak lenni ahhoz, hogy ne merev igazolványképeket, hanem jó hangulatú, egyéni fotókat készítsünk.

  1. Ha a háttér zavaros, közelről készítsünk fotót, és vágjuk szűkre. Ahhoz, hogy ne legyen lárvafejünk, vagyis ne tűnjön nagyobbnak az orrunk és kisebbnek a szemünk, fotózzunk távolról, úgy, hogy közben rázoomolunk.
  2. Nézzük meg, mi van mögöttünk, vagyis vegyük észre, ha egy koszos fal, egy trollkodó családtag vagy fotelba szórt ruhák lapulnak a háttérben.
  3. Fontos szabály, hogy szelfinél a szemünk ne középre essen, hanem a kép felső egyharmadára.
  4. Fürdőszobában ciki a tükörszelfi. Egy kád vízben, arcunkat buborékokkal körülvéve és így ráközelítve izgalmas képet készíthetünk.
  5. Érdemes kísérletezni, hiszen mindenkit lehet előnyös szögből fotózni.
  6. Fontos a fény: figyeljünk arra, hogy az összkép ne legyen vakítóan világos. Mesterséges fény esetén kerüljük a neont, de arra is ügyeljünk, merről esnek az arcunkra az árnyékok. Nap felé tartott kamerával ne fotózzunk, mert beég a kép.
  7. Ha elkészült a szelfi, nézzük meg, mielőtt megosztjuk. A képszerkesztőben érdemes játszani kicsit a fényerővel, a színtelítettséggel, a kontraszttal, de jó ötlet levágni a kevésbé sikerült részleteket, vagy akár másfajta képaránnyal elérni a kívánt hatást.
  8. Tiszta telefon – tiszta kép, hiszen ha piszkos a kamera, lehetetlen éles képet készíteni.
  9. Örök szabály: mindig mosolyogjunk!
  10.  A szelfinek akkor van értelme, ha tényleg újat mutat. Ne posztoljunk percenkét, hagyjuk kifutni a meglévő képeket.

Kapcsolódó Cikkek