2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Budapest V.kerület

Szépkorúak, irány a Balaton!

Ötven belvárosi szépkorú utazott Belváros-Lipótváros önkormányzatának balatonfenyvesi üdülőjébe egy kis nyár végi, ősz eleji kikapcsolódásra. Őket több turnus követi.

Felújíttatta az elmúlt évben balatonfenyvesi üdülőjét Belváros-Lipótváros önkormányzata. Igaz, nemcsak az idősebb belvárosiak kedvéért, de szeptember elejétől ők azok, akik élvezhetik a felújítás előnyeit. Az első turnus már elutazott. Esőben indultak, de várhatóan szép, napos időben telik az Egyesített Szociális Intézmény szervezésben hagyományosan megtartandó őszi balatonfenyvesi nyugdíjasüdülés. Az első turnus mintegy ötven idős pihenésével vette kezdetét, akiknek érdekes programokkal és számos szabadidős foglalkozással készültek.


– Hiányozni fognak a Belvárosban, de kívánom, hogy érezzék nagyon jól magukat, pihenjenek sokat – mondta az induló nyugdíjasoknak Szentgyörgyvölgyi Péter. Belváros polgármestere továbbá beszámolt arról, hogy a számos újdonság között az üdülőben újakra cserélték a tévékészülékeket, s az idősek kérésére a csatornakiosztáson is változtattak.

Vilma néni 100 éves lett

Jelentős jubileumot ünnepelhetett Liebner Iván Zsigmondné, azaz Vilma néni, aki századik évét töltötte be a hónap elején. A ma is életvidám hölgy tanítónőként és filozófia szakos tanárként dolgozott, és 1965 óta lakik a Bajcsy-Zsilinszky úton. Vilma nénit Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester és Fazekas Éva önkormányzati képviselő köszöntötte.

 

– Idén húsz éve annak, hogy először indultak nyugdíjasok pihenni Balatonfenyvesre – mondta el Busi Zoltán, az Egyesített Szociális Intézmény vezetőhelyettese. Az elmúlt két évtized alatt olyan népszerűvé vált a program az V. kerületi idősek körében, hogy több mint háromezren pihentek az önkormányzati üdülőben. A mostani őszi szezonban négy turnus indul majd Fenyvesre, ez idő alatt mintegy száz nyugdíjas pihenhet a szép vízparti környezetben lévő üdülőben.


Kapcsolódó Cikkek

 • Elérték a plafont a lakásépítések

  Elérték a plafont a lakásépítések

  A lakásépítési piac elérte a plafont az átadott új lakások számát és az építőipar kapacitását tekintve. Az első félévben országszerte 6472 új lakóingatlanra adtak ki használatbavételi engedélyt, ez gyakorlatilag stagnálást jelent éves összevetésben – derül ki egy felmérésből.

 • Amikor kisülnek a nyár ízei

  Amikor kisülnek a nyár ízei

  Nyáron egymás után kelleti magát a sok gyümölcs a háziasszonyok előtt, hogy valamilyen formában bekerüljenek a családi menübe.

 • A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  Több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti kutyás élményparkban az átadása óta eltelt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény – amely a legjobban felszerelt az országban – népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutya játszik ott.

 • Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Kobzos Kiss Tamás ünnepi emlékkoncerttel indul a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe óbudán. A koncerten bemutatásra kerül az országos szinten is egyedülálló Óbudai Óvodai program szakmai kiadványa a Kismuzsika.