2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Budapest V.kerület

Szépkorúak, irány a Balaton!

Ötven belvárosi szépkorú utazott Belváros-Lipótváros önkormányzatának balatonfenyvesi üdülőjébe egy kis nyár végi, ősz eleji kikapcsolódásra. Őket több turnus követi.

Felújíttatta az elmúlt évben balatonfenyvesi üdülőjét Belváros-Lipótváros önkormányzata. Igaz, nemcsak az idősebb belvárosiak kedvéért, de szeptember elejétől ők azok, akik élvezhetik a felújítás előnyeit. Az első turnus már elutazott. Esőben indultak, de várhatóan szép, napos időben telik az Egyesített Szociális Intézmény szervezésben hagyományosan megtartandó őszi balatonfenyvesi nyugdíjasüdülés. Az első turnus mintegy ötven idős pihenésével vette kezdetét, akiknek érdekes programokkal és számos szabadidős foglalkozással készültek.


– Hiányozni fognak a Belvárosban, de kívánom, hogy érezzék nagyon jól magukat, pihenjenek sokat – mondta az induló nyugdíjasoknak Szentgyörgyvölgyi Péter. Belváros polgármestere továbbá beszámolt arról, hogy a számos újdonság között az üdülőben újakra cserélték a tévékészülékeket, s az idősek kérésére a csatornakiosztáson is változtattak.

Vilma néni 100 éves lett

Jelentős jubileumot ünnepelhetett Liebner Iván Zsigmondné, azaz Vilma néni, aki századik évét töltötte be a hónap elején. A ma is életvidám hölgy tanítónőként és filozófia szakos tanárként dolgozott, és 1965 óta lakik a Bajcsy-Zsilinszky úton. Vilma nénit Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester és Fazekas Éva önkormányzati képviselő köszöntötte.

 

– Idén húsz éve annak, hogy először indultak nyugdíjasok pihenni Balatonfenyvesre – mondta el Busi Zoltán, az Egyesített Szociális Intézmény vezetőhelyettese. Az elmúlt két évtized alatt olyan népszerűvé vált a program az V. kerületi idősek körében, hogy több mint háromezren pihentek az önkormányzati üdülőben. A mostani őszi szezonban négy turnus indul majd Fenyvesre, ez idő alatt mintegy száz nyugdíjas pihenhet a szép vízparti környezetben lévő üdülőben.


Kapcsolódó Cikkek

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.

 • Pályaválasztás középfokon

  Pályaválasztás középfokon

  Asztalos, húsipari dolgozó, gázszerelő, magasépítő technikus – mind mind hiányszakma jelenleg hazánkban. Ezekkel, és még 46 mesterséget kínáló oktatási intézménnyel ismerkedhettek meg a kerületi diákok a Ferencvárosi Pályaválasztási Börzén.