2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Budapest V.kerület

Szépkorúak, irány a Balaton!

Ötven belvárosi szépkorú utazott Belváros-Lipótváros önkormányzatának balatonfenyvesi üdülőjébe egy kis nyár végi, ősz eleji kikapcsolódásra. Őket több turnus követi.

Felújíttatta az elmúlt évben balatonfenyvesi üdülőjét Belváros-Lipótváros önkormányzata. Igaz, nemcsak az idősebb belvárosiak kedvéért, de szeptember elejétől ők azok, akik élvezhetik a felújítás előnyeit. Az első turnus már elutazott. Esőben indultak, de várhatóan szép, napos időben telik az Egyesített Szociális Intézmény szervezésben hagyományosan megtartandó őszi balatonfenyvesi nyugdíjasüdülés. Az első turnus mintegy ötven idős pihenésével vette kezdetét, akiknek érdekes programokkal és számos szabadidős foglalkozással készültek.


– Hiányozni fognak a Belvárosban, de kívánom, hogy érezzék nagyon jól magukat, pihenjenek sokat – mondta az induló nyugdíjasoknak Szentgyörgyvölgyi Péter. Belváros polgármestere továbbá beszámolt arról, hogy a számos újdonság között az üdülőben újakra cserélték a tévékészülékeket, s az idősek kérésére a csatornakiosztáson is változtattak.

Vilma néni 100 éves lett

Jelentős jubileumot ünnepelhetett Liebner Iván Zsigmondné, azaz Vilma néni, aki századik évét töltötte be a hónap elején. A ma is életvidám hölgy tanítónőként és filozófia szakos tanárként dolgozott, és 1965 óta lakik a Bajcsy-Zsilinszky úton. Vilma nénit Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester és Fazekas Éva önkormányzati képviselő köszöntötte.

 

– Idén húsz éve annak, hogy először indultak nyugdíjasok pihenni Balatonfenyvesre – mondta el Busi Zoltán, az Egyesített Szociális Intézmény vezetőhelyettese. Az elmúlt két évtized alatt olyan népszerűvé vált a program az V. kerületi idősek körében, hogy több mint háromezren pihentek az önkormányzati üdülőben. A mostani őszi szezonban négy turnus indul majd Fenyvesre, ez idő alatt mintegy száz nyugdíjas pihenhet a szép vízparti környezetben lévő üdülőben.


Kapcsolódó Cikkek

 • Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Nem igaz a szakszervezetek nyilatkozata arról, hogy a BKV tényként kezeli a késést az M3-as felújításával kapcsolatban – derül ki a BKV Zrt. közleményéből, amelyet a Lokál szerkesztőségébe is eljuttattak.

 • Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat – közölte az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet Tarlós István főpolgármesterrel levélben, amelyet kedden tettek közzé a budapest.

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.