2019. október 18., péntek
Lukács

Egyéb Nagykanizsa

Szexuális erőszak és visszaélés

Egy 11 éves kislányt zaklatott és molesztált hosszabb időn keresztül egy 49 éves férfi, aki ellen most szexuális erőszak és szexuális visszaélés miatt emeltek vádat Zalában. A kéjenc elkövetőre a fiatal áldozat pótapaként tekintett, amit a vádlott több éven át kihasznált.

A salomvári férfi fia 2013 nyarán kezdett el járni egy lánnyal, akinek volt egy akkor 11 éves húga. A mostani vádlott néhány hónappal később megismerkedett a rokonjelölt családdal, s a kisebbik gyermeket – aki teljesen a bizalmába fogadta – többször is elvitte fagyizni, sütizni, elevenítette fel a bűnügy előzményeit dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője. A következő esztendőben azután komolyabbra fordult a dolog.


– Találkozásaik alkalmával rendszeresen szájon csókolta a 12. életévét még be nem töltött, kiskorú sértettet, és a ruháján keresztül tapogatta, simogatta a mellét – ismertette az ügyész a történteket. – 2015 őszén a férfi elvitte a kislányt kirándulni, s a fia és választottja is velük tartott. A Gébárti-tó partján, egy faházban a férfi a kiskorú lány mellé feküdt, megcsókolta, és a testét simogatta. A gyerek próbált szabadulni, megfeszítette magát, majd oldalra fordult, a férfi ekkor felhagyott a tettével.

A szexuális zaklató hamarosan a bíróságon felel tettéért. Képünk illusztráció! (Fotó: OBH)

Nem sokkal később horgászni mentek együtt a Zala folyóhoz, ahol a vádlott szintén csókolgatta a sértettet, és fogdosta a mellét ruhán keresztül, majd amikor hazaindultak, az autó hátsó ülésén molesztálta. A következő év tavaszán pedig, szintén pecázás után hazafelé tartva, egy elhagyatott parkolóban tette ugyanezt.


– A férfi kihasználta, hogy a kislány családjának bizalmába tudott férkőzni, és a szexualitás terén még nem felvilágosított kiskorú egyfajta pótapaként tekintett rá, akiben feltétel nélkül megbízott – fogalmazott dr. Pirger Csaba.

Kapcsolódó Cikkek