2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb

Szijjártó: Az Európai Bizottság szembemegy az európai nemzetek akaratával

Az Európai Bizottság képviselője teljes mértékben szembemegy az európai nemzetek akaratával – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán arra, hogy Dimitrisz Avramopulosz, a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja az ENSZ-közgyűlés New Yorkban zajló ülésszakának egyik kísérőrendezvényén sürgette az Európai Unió tagállamait, hogy tegyenek eleget a bevándorlók áthelyezése, illetve áttelepítése kapcsán tett ígéreteiknek.

Szijjártó Péter az MTI-nek azt mondta: sem Magyarország, sem a visegrádi országok, sem más európai ország nem kívánja legalizálni a bevándorlást. Hozzátette: bár az Európai Bizottság erőlteti, jó néhány tagország nem kíván bevándorlóországgá válni.


Elfogadhatatlan és felháborító, hogy az európai biztos az Európai Unió nevében beszélt ebben a kérdésben, holott nagyon jól tudja, hogy számos tagország nem ért egyet ezzel a felvetéssel, számos ország nem akar áttelepítési programokat – hangoztatta Szijjártó Péter.

“Ezért sem fogadtuk el, és nem is fogjuk elfogadni az ENSZ globális migrációs csomagját” – szögezte le a magyar miniszter.


Dimitrisz Avramopulosz a Globális megállapodás a menekültekről – nagyobb szolidaritási és együttműködési modell című közgyűlési kísérőrendezvényen bizodalmát fejezte ki, hogy az EU-tagállamok hamarosan elfogadják az új uniós menekültáttelepítési programot. Azt mondta, hogy az EU támogatja a világszervezet migrációs csomagját, és emlékeztetett arra, hogy az uniós tagállamok önkéntes vállalásokat tettek a menekültek áttelepítésére. A legutóbbi vállalások értelmében a jövő év végéig 50 ezer menekültet kellene áthelyezni a tagállamok között, de eddig csak 13 200-at telepítettek más tagországba.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.