EUR: 317,60 Ft
CHF: 279,77 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

Szijjártó: Macron és Juncker bevándorláspárti politikus

A francia elnök és az Európai Bizottság elnöke bevándorláspárti politikus, és azért bírálják és támadják Magyarországot, mert nem engedte be a bevándorlókat és megvédte határait – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a közmédiának.

“Emmanuel Macron lesz a bevándorláspártiak vezetője az európai parlamenti választásokon, Jean-Claude Junckernek pedig személyes felelőssége van a bevándorlási válság kialakulásában” – közölte Szijjártó Péter.


A miniszter kifejtette: mindketten azért támadják Magyarországot, mert azt akarják, hogy minél több bevándorló érkezzen Európába.

“Módosítani akarják az európai lakosság összetételét, mi pedig ennek ellenállunk, és nem akarunk illegális bevándorlókat látni Európában” – jelentette ki Szijjártó Péter.


Hozzátette: a közelgő EP-választásnak óriási tétje van, az Európai Unió szempontjából ugyanis nem mindegy, milyen összetételű Európai Parlament és Európai Bizottság jön létre, a bevándorlás támogatói vagy ellenzői lesznek-e túlsúlyban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szilágyi Péter: A magyar iskolák találkozója újabb nagy sikerű fórum

    Szilágyi Péter: A magyar iskolák találkozója újabb nagy sikerű fórum

    Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Diaszpóra Tanács mellett még egy magas szintű fórumot sikerült életre hívni a diaszpórában élő magyaroknak a Hétvégi magyar iskolák találkozója című rendezvény részeként – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos.

  • Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

    Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

    A kormány segítséget kíván nyújtani azoknak a nyugdíjkorhatárhoz közeledő vállalkozóknak, akik nem tudják cégeiket családi körben tartani, ezért lehetővé tenné, hogy a cég magyar menedzsmentje vagy egy magyar tulajdonú alapítvány gyakorolja a tulajdonosi jogokat – nyilatkozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mediaworks megyei napilapjainak adott interjúban.