EUR: 326,44 Ft
CHF: 300,23 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Belföld

Szijjártó: Macron és Juncker bevándorláspárti politikus

A francia elnök és az Európai Bizottság elnöke bevándorláspárti politikus, és azért bírálják és támadják Magyarországot, mert nem engedte be a bevándorlókat és megvédte határait – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a közmédiának.

“Emmanuel Macron lesz a bevándorláspártiak vezetője az európai parlamenti választásokon, Jean-Claude Junckernek pedig személyes felelőssége van a bevándorlási válság kialakulásában” – közölte Szijjártó Péter.


A miniszter kifejtette: mindketten azért támadják Magyarországot, mert azt akarják, hogy minél több bevándorló érkezzen Európába.

“Módosítani akarják az európai lakosság összetételét, mi pedig ennek ellenállunk, és nem akarunk illegális bevándorlókat látni Európában” – jelentette ki Szijjártó Péter.


Hozzátette: a közelgő EP-választásnak óriási tétje van, az Európai Unió szempontjából ugyanis nem mindegy, milyen összetételű Európai Parlament és Európai Bizottság jön létre, a bevándorlás támogatói vagy ellenzői lesznek-e túlsúlyban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Minden eszköz a rendelkezésre áll az ünnep biztonságos megrendezéséhez

  Minden eszköz a rendelkezésre áll az ünnep biztonságos megrendezéséhez

  Minden eszköz, képesség és tudás a rendelkezésre áll az államalapítás ünnepének biztonságos, mindenki megelégedésére történő megrendezéséhez kedden Budapesten – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn Sopronban sajtótájékoztatón.

 • E-autós országjárás a Mobilitivel

  E-autós országjárás a Mobilitivel

  Pár éve még komoly szervezést igényelt, ha valaki elektromos autóval akarta körbejárni az országot, sőt, lehet, hogy nem is sikerült volna. Ma már azonban bátran, szinte kompromisszumok nélkül elindulhatunk elektromos autóval akár Debrecenből Szombathelyre, hiszen az NKM Mobilitás Kft.

 • Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

  Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

  Orbán Viktor újabb bejegyzést tett közzé közösségi oldalán. Mint ismert, a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor és Angela Merkel, miután Sopronban ökumenikus istentisztelettel emlékeztek meg az eseményről.