EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Szijjártó Péter fogadta Oszaka főkormányzóját

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadta Matcui Icsirót, Oszaka főkormányzóját – közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

A Magyarország és Japán közötti diplomáciai kapcsolatok létrehozásának jövőre lesz a 150. évfordulója, amelyet a magyar kormány a világ harmadik legerősebb gazdaságával való együttműködés szorosabbra fűzésére kíván felhasználni – írták.

Hangsúlyozták, Oszaka fontos szerepet játszhat a jövőben a magyar gazdaság modernizációjának folyamatában, hiszen a legmodernebb technológiákat kifejlesztő vállalatok központjai találhatók meg ott.

A találkozón Szijjártó Péter együttérzését fejezte ki az Oszakát sújtó tájfun következményei miatt, a főkormányzó pedig részletes tájékoztatást adott Oszaka pályázatáról a 2025-ös expo rendezésére. Ebben a japán város vetélytársa Jekatyerinburg és Baku – tudatták.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Új fegyverkezési hullám kezdődik, a hadászati támadóeszközök fejlesztése mellett a légvédelmi rendszereket is modernizálni kell – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

 • Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  A helyi mederviszonyokat is bemutató, hatvan új tájékoztató táblát helyeztek el öt balatoni település strandjainak bejáróinál a vízi balesetek megelőzéséért, a szakmai összefogással született Mentőöv program keretében – erről sajtótájékoztatón számoltak be a prevenciós program megalkotói szombaton Balatonlellén.

 • Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

  Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

  Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez – hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.