EUR: 323,96 Ft
CHF: 285,32 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Belföld

Szijjártó Péter fogadta Oszaka főkormányzóját

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadta Matcui Icsirót, Oszaka főkormányzóját – közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

A Magyarország és Japán közötti diplomáciai kapcsolatok létrehozásának jövőre lesz a 150. évfordulója, amelyet a magyar kormány a világ harmadik legerősebb gazdaságával való együttműködés szorosabbra fűzésére kíván felhasználni – írták.

Hangsúlyozták, Oszaka fontos szerepet játszhat a jövőben a magyar gazdaság modernizációjának folyamatában, hiszen a legmodernebb technológiákat kifejlesztő vállalatok központjai találhatók meg ott.

A találkozón Szijjártó Péter együttérzését fejezte ki az Oszakát sújtó tájfun következményei miatt, a főkormányzó pedig részletes tájékoztatást adott Oszaka pályázatáról a 2025-ös expo rendezésére. Ebben a japán város vetélytársa Jekatyerinburg és Baku – tudatták.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megműtötték a soroksári gyilkost

  Megműtötték a soroksári gyilkost

  Szakértők vizsgálják a soroksári gyilkos cellájában lévő mobiltelefonokat. Az egyik készülék feltehetően az áldozaté. Az is kiderült, hogy Kardosné Gyurik Krisztina orrba üthette R.

 • Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak a Soros-Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

 • A jövő közlekedése Budapesten

  A jövő közlekedése Budapesten

  A Hello Tomorrow idén januárban alakult magyar képviseletének bemutatkozó rendezvényén Európa legizgalmasabb, mobilitással foglalkozó vállalkozásai is jelen lesznek.

 • Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Jó reggelt, Magyarország! – köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök követőit a Facebook oldalán, egy friss fotóval. Karjában harmadik unokája, Anna Adél, Orbán Ráhel és Tiborcz István második lánygyermeke, ezzel hivatalosan is bemutatták az Orbán család legújabb tagját.