EUR: 328,11 Ft
CHF: 297,55 Ft
2019. október 24., csütörtök
Salamon

Belföld

Szijjártó: Soha nem volt még ekkora tétje az EP választásnak

Szijjártó Péter külügyminiszter interjút adott az Origo-nak, amiben szó volt a brüsszeli migrációs politikáról, a Soros–Sargentini-jelentésről, és az Európai Unió helyzetéről is. 

A miniszter szerint egyértelműen a hazánk elleni bosszúhadjárat része a csalással megszavazott Soros–Sargentini-jelentés, amit azért hagytak jóvá, hogy megbüntessék Magyarországot a bevándorláspolitikája miatt. Szijjártó szerint érdemes nem figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy több kormány is kiállt az ország mellett, akik ha kell megvétózzák a hazánk elleni szankciókat.


Sorsdöntő választás előtt áll a kontinens, mivel történelmi kihívások tornyosulnak előttünk. A migráció, a terrorfenyegetettség, a brexit, az energiabiztonsági kérdések fogják meghatározni az EU-ban zajló vitákat. Egyértelműen két táborra szakadt a kontinens abból a szempontból, hogy egyik oldalon állnak az Európai Egyesült Államokat akaró erők, míg a másikon azok, amelyek erős nemzetállamokra épülő Európát akarnak mondta Szijjártó Péter a közelgő EP-választásokról.

A külügyminiszter arra számít, hogy az Európai Bizottság Magyarországgal szembeni ellenségessége kap egy újabb lendületet politikai okokból.


Szijjártót a portál a Frontexről is kérdezte, ami szerinte nem egy határvédelmi szerv, hanem egy beutaztatási ügynökség.

–Mi azt javasoljuk, ha egy schengeni tagország a külső schengeni határát nem tudja megvédeni, akkor függesszük fel a schengeni tagságát, és akkor vegyük át a határvédelmét – tette hozzá Szijjártó Péter.

A teljes interjút IDE kattintva olvashatják el.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek