EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Nyíregyháza

Szőke Zoltán nyerte az időközi választást

Szőke Zoltánt, a Fidesz–KDNP jelöltjét választották meg Tiszavasvári polgármesterének az időközi voksoláson.

Az eredmény történelminek mondható, hiszen a városban még sosem győzött kormánypárti jelölt a polgármester-választáson – mondta a szavazás eredményeiről is szóló nyíregyházi tájékoztatón dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.
A Jobbik fővárosaként is emlegetett településen 4546 érvényes szavazatot adtak le a választópolgárok. Az időközi választást – amelyen öten indultak – azért kellett kiírni, mert az eddigi, jobbikos polgármester lemondott.
Fülöp Erik tavasszal a Jobbik listájáról bejutott a parlamentbe, és az országgyűlési munkát választotta. Az időközi választáson Szőke Zoltán, a Fidesz–KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot, 1897-en voksoltak rá. Elmondta, fontos feladatának tartja, hogy megerősítse a várost, felvegye a kapcsolatot többek között a civil szervezetekkel, a helyi vállalkozásokkal.
Kiemelte, át kell alakítani a helyi közmunkaprogramot, hogy értékteremtő legyen a közfoglalkoztatás Tiszavasváriban is. Dr. Vinnai Győző hozzátette, közel egy év múlva önkormányzati választás lesz, így ennyi idő alatt kell megerősíteniük Tiszavasvárit.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.