2020. április 08., szerda
Dénes

Egyéb Nyíregyháza

Szőke Zoltán nyerte az időközi választást

Szőke Zoltánt, a Fidesz–KDNP jelöltjét választották meg Tiszavasvári polgármesterének az időközi voksoláson.

Az eredmény történelminek mondható, hiszen a városban még sosem győzött kormánypárti jelölt a polgármester-választáson – mondta a szavazás eredményeiről is szóló nyíregyházi tájékoztatón dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.
A Jobbik fővárosaként is emlegetett településen 4546 érvényes szavazatot adtak le a választópolgárok. Az időközi választást – amelyen öten indultak – azért kellett kiírni, mert az eddigi, jobbikos polgármester lemondott.
Fülöp Erik tavasszal a Jobbik listájáról bejutott a parlamentbe, és az országgyűlési munkát választotta. Az időközi választáson Szőke Zoltán, a Fidesz–KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot, 1897-en voksoltak rá. Elmondta, fontos feladatának tartja, hogy megerősítse a várost, felvegye a kapcsolatot többek között a civil szervezetekkel, a helyi vállalkozásokkal.
Kiemelte, át kell alakítani a helyi közmunkaprogramot, hogy értékteremtő legyen a közfoglalkoztatás Tiszavasváriban is. Dr. Vinnai Győző hozzátette, közel egy év múlva önkormányzati választás lesz, így ennyi idő alatt kell megerősíteniük Tiszavasvárit.

Kapcsolódó Cikkek