EUR: 324,62 Ft
CHF: 298,75 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb Nyíregyháza

Szőke Zoltán nyerte az időközi választást

Szőke Zoltánt, a Fidesz–KDNP jelöltjét választották meg Tiszavasvári polgármesterének az időközi voksoláson.

Az eredmény történelminek mondható, hiszen a városban még sosem győzött kormánypárti jelölt a polgármester-választáson – mondta a szavazás eredményeiről is szóló nyíregyházi tájékoztatón dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.
A Jobbik fővárosaként is emlegetett településen 4546 érvényes szavazatot adtak le a választópolgárok. Az időközi választást – amelyen öten indultak – azért kellett kiírni, mert az eddigi, jobbikos polgármester lemondott.
Fülöp Erik tavasszal a Jobbik listájáról bejutott a parlamentbe, és az országgyűlési munkát választotta. Az időközi választáson Szőke Zoltán, a Fidesz–KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot, 1897-en voksoltak rá. Elmondta, fontos feladatának tartja, hogy megerősítse a várost, felvegye a kapcsolatot többek között a civil szervezetekkel, a helyi vállalkozásokkal.
Kiemelte, át kell alakítani a helyi közmunkaprogramot, hogy értékteremtő legyen a közfoglalkoztatás Tiszavasváriban is. Dr. Vinnai Győző hozzátette, közel egy év múlva önkormányzati választás lesz, így ennyi idő alatt kell megerősíteniük Tiszavasvárit.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.