2020. március 31., kedd
Árpád

Extra

Szuperbörtönbe kerül Bill Cosby

Legalább három, maximum 10 évet kell a legújabb szuperbörtönben töltenie Bill Cosbynak. Az amerikai komikust szexuális ragadozónak is nyilvánították.

Bill Cosbyt nem hatotta meg, amikor kedden a bíró 3–10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélte.  A 81 éves komikusra emellett 25 ezer dolláros (csaknem 7 millió forint) pénzbírságot is kiszabtak. Bill Cosby 2004-ben philadelphiai otthonában gyógyszerekkel elkábította és szexuálisan megtámadta Andrea Constandot, a Temple Egyetem egykori ügyintézőjét. A komikust tavasszal bűnösnek mondta ki az esküdtszék szexuális bűncselekmény elkövetésében.


Ebben a börtönben tölt majd éveket a komikus

Az ítélethirdetés előtt Steven O’Neill bíró szexuális ragadozónak nyilvánította Cosbyt, ami azt jelenti, hogy „erőszakra kész szexuális ragadozóként” felveszik a szexuális bűnözők nyilvántartásába, és a büntetés letelte vagy próbaidőre történő engedése után is rendszeresen jelentkeznie kell a rendőrségen és élete végéig tanácsadásra kell járnia. A szomszédok és a közeli iskolák, óvodák értesítést kapnak a bűneiről, és tudomásukra hozzák a címét is. Cosby ügyvédei szerettek volna házi őrizetet, mert szerintük a 81 éves ügyfelük már túl öreg, vak és tehetetlen ahhoz, hogy börtönbe vonuljon. De az ügyészség szerint még mindig veszélyt jelent a nőkre. Óvadékot sem ítéltek meg, így az ítélethirdetéssel egy időben megkezdődött a börtönbüntetése. Egyelőre fogdában van, majd a pennsylvaniai SCI Phoenix nevű új börtönbe szállítják át.

Bill Cosby
 (MTI/EPA/Tracie Van Auken)

 

Kapcsolódó Cikkek