2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb Hódmezővásárhely

Szüreti mulatságra hívtak a sóshalmiak

Szüreti mulatsággal ünnepelték a közelmúltban a Sóshalmi Olvasókörnél a szőlőt és a bort, aminek természetesen a hagyományok felelevenítése is szerves része volt.

A szüreti mulatozással egy időben az ősz is beköszöntött a térségben, ez azonban nem szegte kedvét azoknak, akik kilátogattak a Sóshalmi Olvasókörbe. Népi játékokkal, szőlőpréseléssel, kézműves-foglalkozásokkal elevenítették fel a régi világot, valamint magának a szüretnek a hagyományait.


A borkészítés hagyományai is megelevenedtek Sóshalomnál.

A székkutasi Líbor Ilona Óvoda növendékei hozták el elsőként a szőlőt, a bort megidéző körjátékaikat, majd a Kankalin Néptáncegyüttes produkciójával utazhattunk vissza az időben.

– Ez egy kicsit szívügyem is, hiszen nem messze van a családi birtokunk, illetve a Sóshalmi Olvasókör területét az én üknagyszüleim bocsátották rendelkezésre, hogy megépülhessen rajta ez az olvasókör – fogalmazott Szél István, Székkutas polgármestere, aki hozzátette, hogy a székkutasi Gregus Máté Általános Iskola egy nyertes pályázattal kapcsolódott be az eseménybe.

A székkutasi Líbor Ilona Óvoda növendékei is műsort adtak.

Molnár Ernő, a Sóshalmi Olvasókör elnöke köszöntötte a résztvevőket, beszélt a sóshalmi borvidék kialakulásáról, és ismertette a nap programjait. Többek között volt fogatos felvonulás, meseszínház, valamint zenélt Labozár Antal is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.