2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Hódmezővásárhely

Szüreti mulatságra hívtak a sóshalmiak

Szüreti mulatsággal ünnepelték a közelmúltban a Sóshalmi Olvasókörnél a szőlőt és a bort, aminek természetesen a hagyományok felelevenítése is szerves része volt.

A szüreti mulatozással egy időben az ősz is beköszöntött a térségben, ez azonban nem szegte kedvét azoknak, akik kilátogattak a Sóshalmi Olvasókörbe. Népi játékokkal, szőlőpréseléssel, kézműves-foglalkozásokkal elevenítették fel a régi világot, valamint magának a szüretnek a hagyományait.


A borkészítés hagyományai is megelevenedtek Sóshalomnál.

A székkutasi Líbor Ilona Óvoda növendékei hozták el elsőként a szőlőt, a bort megidéző körjátékaikat, majd a Kankalin Néptáncegyüttes produkciójával utazhattunk vissza az időben.

– Ez egy kicsit szívügyem is, hiszen nem messze van a családi birtokunk, illetve a Sóshalmi Olvasókör területét az én üknagyszüleim bocsátották rendelkezésre, hogy megépülhessen rajta ez az olvasókör – fogalmazott Szél István, Székkutas polgármestere, aki hozzátette, hogy a székkutasi Gregus Máté Általános Iskola egy nyertes pályázattal kapcsolódott be az eseménybe.

A székkutasi Líbor Ilona Óvoda növendékei is műsort adtak.

Molnár Ernő, a Sóshalmi Olvasókör elnöke köszöntötte a résztvevőket, beszélt a sóshalmi borvidék kialakulásáról, és ismertette a nap programjait. Többek között volt fogatos felvonulás, meseszínház, valamint zenélt Labozár Antal is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.