EUR: 317,92 Ft
CHF: 280,23 Ft
2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Hódmezővásárhely

Szüreti mulatságra hívtak a sóshalmiak

Szüreti mulatsággal ünnepelték a közelmúltban a Sóshalmi Olvasókörnél a szőlőt és a bort, aminek természetesen a hagyományok felelevenítése is szerves része volt.

A szüreti mulatozással egy időben az ősz is beköszöntött a térségben, ez azonban nem szegte kedvét azoknak, akik kilátogattak a Sóshalmi Olvasókörbe. Népi játékokkal, szőlőpréseléssel, kézműves-foglalkozásokkal elevenítették fel a régi világot, valamint magának a szüretnek a hagyományait.


A borkészítés hagyományai is megelevenedtek Sóshalomnál.

A székkutasi Líbor Ilona Óvoda növendékei hozták el elsőként a szőlőt, a bort megidéző körjátékaikat, majd a Kankalin Néptáncegyüttes produkciójával utazhattunk vissza az időben.

– Ez egy kicsit szívügyem is, hiszen nem messze van a családi birtokunk, illetve a Sóshalmi Olvasókör területét az én üknagyszüleim bocsátották rendelkezésre, hogy megépülhessen rajta ez az olvasókör – fogalmazott Szél István, Székkutas polgármestere, aki hozzátette, hogy a székkutasi Gregus Máté Általános Iskola egy nyertes pályázattal kapcsolódott be az eseménybe.

A székkutasi Líbor Ilona Óvoda növendékei is műsort adtak.

Molnár Ernő, a Sóshalmi Olvasókör elnöke köszöntötte a résztvevőket, beszélt a sóshalmi borvidék kialakulásáról, és ismertette a nap programjait. Többek között volt fogatos felvonulás, meseszínház, valamint zenélt Labozár Antal is.

Kapcsolódó Cikkek