2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Belföld

Találja meg álmai munkáját villámgyorsan! RapidRandi a SimpleJob álláskeresőn

Több tízezer munkavállaló kell télen a kereskedelemben, miközben egyébként is folyamatosan tud munkát adni a szektor – írja az Origo. A cégek ezért már most készülnek a karácsonyi vásárlói rohamra. Ebben segített a SimpleJob által Budapesten megrendezett RapidRandi, amely több száz álláskeresőt kötött össze 15 ismert országos márka képviselőivel.

A 2017-es tapasztalatok alapján hasonló többletre lesz szükség idén év végére is, azaz a kereskedelem így is magas munkaerőigénye jelentősen növekedni fog az elkövetkezendő néhány hónapban. Ezért hirdette meg a SimpleJob a RapidRandit, amelyre kifejezetten a kereskedelemben munkát kereső fiatalokat, illetve az ilyen pozíciókat hirdető cégeket várták a budapesti Füge Udvarba szeptember 27-én.  Az álláskeresők egyetlen nap alatt 6 nemzetközi cég 15 márkájának képviselőivel vehették fel a kapcsolatot – írja a lap.


A cégek (Zara, Calzedonia, New Yorker, Van Graaf, Tchibo JYSK) 115 különböző pozícióra kerestek munkavállalókat eladó, pénztáros, raktáros, üzletvezető és üzletvezető helyettesi munkakörben.

A rendezvény lebonyolítása a rapidrandik formáját idézte. A jelentkezők egymás után több, néhány perces állásinterjún vehettek részt a budapesti plázákból jól ismert nagy márkák képviselőivel, és már a nap végén konkrét ajánlatokkal távozhattak.

Jól látszik, hogy nemcsak a betöltetlen állás sok a kereskedelemben, de jelentkező is akadna rá, csak a munkáltatók sokszor nehezen tudják elérni, valamint megszólítani a fiatalokat. Erre nyújt korszerű megoldást a SimpleJob, amelynek weboldalán, illetve a letölthető applikációban (android, iOS) április óta már több mint 13 ezer álláskereső felhasználó regisztrált.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar Levente: a mostani évek Magyarország évei

  Magyar Levente: a mostani évek Magyarország évei

  Magyarország teljesen más helyzetben van, mint 2010 előtt, az elmúlt kilenc évben emelkedett az életszínvonal, erőssé és stabillá vált a gazdaság, Európában is tekintélyes nemzetté emelkedett fel a magyar – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton.

 • Kicsi a bors, de erős! Mini kocsi, óriási élmény

  Kicsi a bors, de erős! Mini kocsi, óriási élmény

  Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a meglepkék kínálatában ez az egyik legőrültebb extrém szabadidős tevékenység. Első ránézésre leginkább a 30-as, 40-es évek versenyautóinak kicsinyített másaira hajaznak ezek a Mini Hot Rodok, ám van az a mondás, hogy “kicsi a bors, de erős”.

 • Magyarország első okosvárosa lesz a Ligetben

  Magyarország első okosvárosa lesz a Ligetben

  Magyarország egyik első okosvárosrésze jön létre 2023-ra a Liget Budapest Projekt révén. A Smart Liget koncepciója az Európában is egyedülálló megoldásokkal a városrészt a főváros egyik legkörnyezetbarátabb, zéró károsanyag-kibocsátással működő helyévé teszi.