2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Belföld

Találja meg álmai munkáját villámgyorsan! RapidRandi a SimpleJob álláskeresőn

Több tízezer munkavállaló kell télen a kereskedelemben, miközben egyébként is folyamatosan tud munkát adni a szektor – írja az Origo. A cégek ezért már most készülnek a karácsonyi vásárlói rohamra. Ebben segített a SimpleJob által Budapesten megrendezett RapidRandi, amely több száz álláskeresőt kötött össze 15 ismert országos márka képviselőivel.

A 2017-es tapasztalatok alapján hasonló többletre lesz szükség idén év végére is, azaz a kereskedelem így is magas munkaerőigénye jelentősen növekedni fog az elkövetkezendő néhány hónapban. Ezért hirdette meg a SimpleJob a RapidRandit, amelyre kifejezetten a kereskedelemben munkát kereső fiatalokat, illetve az ilyen pozíciókat hirdető cégeket várták a budapesti Füge Udvarba szeptember 27-én.  Az álláskeresők egyetlen nap alatt 6 nemzetközi cég 15 márkájának képviselőivel vehették fel a kapcsolatot – írja a lap.


A cégek (Zara, Calzedonia, New Yorker, Van Graaf, Tchibo JYSK) 115 különböző pozícióra kerestek munkavállalókat eladó, pénztáros, raktáros, üzletvezető és üzletvezető helyettesi munkakörben.

A rendezvény lebonyolítása a rapidrandik formáját idézte. A jelentkezők egymás után több, néhány perces állásinterjún vehettek részt a budapesti plázákból jól ismert nagy márkák képviselőivel, és már a nap végén konkrét ajánlatokkal távozhattak.

Jól látszik, hogy nemcsak a betöltetlen állás sok a kereskedelemben, de jelentkező is akadna rá, csak a munkáltatók sokszor nehezen tudják elérni, valamint megszólítani a fiatalokat. Erre nyújt korszerű megoldást a SimpleJob, amelynek weboldalán, illetve a letölthető applikációban (android, iOS) április óta már több mint 13 ezer álláskereső felhasználó regisztrált.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.