2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Egyéb Veszprém

Támogatás a nyugdíjasszervezeteknek

Az idén négymillió forinttal támogatta a városban működő nyugdíjasklubokat Veszprém önkormányzata, amely tavasszal írt ki pályázatot a városban működő nyugdíjasszervezetek számára 2018-as működésük támogatására.

Sok az aktív nyugdíjas Veszprémben (fotó: Domján Attila, archív)

Veszprém önkormányzata idén először írt ki a Civil Kerettől független pályázatot kifejezetten nyugdíjasszervezeteknek. A pályázati keret elkülönítését a Fidesz–KDNP-frakció javaslatára emelték be a költségvetésbe – a frakció februárban az idősek mellett a kulturális és az állatvédő szervezetek, valamint az olimpiára készülő sportolók kiemelt támogatására tett javaslatot.


Az összesen négymillió forintos keretösszegből a szabadidős tevékenység mellett támogatták az időseket tájékoztató tevékenységek ellátását, valamint az időskorúak kollektív érdekképviseletét is. A pályázati kereten végül 42 szervezet osztozott. A díjazottak között a városrészekben működő szervezetek éppúgy megtalálhatók, mint az egyes cégekhez, szakmákhoz kötődő nyugdíjasklubok. A pályázatokat a Veszprém Városi Idősügyi Tanács bírálta el.

Kapcsolódó Cikkek