EUR: 322,01 Ft
CHF: 284,15 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb Veszprém

Támogatás a nyugdíjasszervezeteknek

Az idén négymillió forinttal támogatta a városban működő nyugdíjasklubokat Veszprém önkormányzata, amely tavasszal írt ki pályázatot a városban működő nyugdíjasszervezetek számára 2018-as működésük támogatására.

Sok az aktív nyugdíjas Veszprémben (fotó: Domján Attila, archív)

Veszprém önkormányzata idén először írt ki a Civil Kerettől független pályázatot kifejezetten nyugdíjasszervezeteknek. A pályázati keret elkülönítését a Fidesz–KDNP-frakció javaslatára emelték be a költségvetésbe – a frakció februárban az idősek mellett a kulturális és az állatvédő szervezetek, valamint az olimpiára készülő sportolók kiemelt támogatására tett javaslatot.


Az összesen négymillió forintos keretösszegből a szabadidős tevékenység mellett támogatták az időseket tájékoztató tevékenységek ellátását, valamint az időskorúak kollektív érdekképviseletét is. A pályázati kereten végül 42 szervezet osztozott. A díjazottak között a városrészekben működő szervezetek éppúgy megtalálhatók, mint az egyes cégekhez, szakmákhoz kötődő nyugdíjasklubok. A pályázatokat a Veszprém Városi Idősügyi Tanács bírálta el.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.